Vår-kickoff

Simon instruerar på vinschen

Fenix första aktivitet på Tvetaberg tillsammans med Stockholms Skärmflygskola blev en vår-kickoff, mitt i den gröna vintern 17 jan 1998. Vinschutbildning och grillning stod på agendan, och så flög  vi på det korta nord-syd-fältet fältet i frisk sydlig vind.

Tack alla medlemmar och andra "prospects och hang-arounds" som deltog i vår lyckade vår-kickoff på fältet i Tvetaberg lördagen den 17 januari. Målsättningen med helgen var att utbilda vinschförare, och att ha en första riktig samling på fältet med så många som möjligt av klubbens medlemmar. Vädret var på vår sida, och förväntningarna infriades med råge. Ungefär 30 personer var på plats, och totalt under lördagen gjorde vi närmare 30 drag. Vi fick flera nya medlemmar, och det var gott om goda vibbar.

Ovan instruerar Simon blivande vinschförare. Från vänster: Krister Eklund, Björn Norder, Thomas och Hans Ericson, okänd, Michael Andersson, Simon, två okända och Linda Bringmar.

Start från lilla fältet

Kör, kör, kör. Norra starten på lilla fältet ligger i en liten sluttning,
så vid god vind säger det bara "fumph!", så är man i luften.

Klubben bjöd på gratis flygning, för att hålla vinschförarna sysselsatta, och på nygrillade hamburgare & dricka. Det blåste sydligt, och detta gav oss ett bra tillfälle att lära oss hitta till det lilla fältet. I den hårda vinden räckte dock fältet till gott och väl för att köra huvudet i taket. Undertecknad webbredaktör releasade vid första flyget på hela 677 meter och fick dra fet-öron och full speed direkt för att inte blåsa bort. Hade jag vänt med vinden hade jag kunnat flyga in till Södertälje och landa på grönsakstorget! Nu blev det en utelandning på andra sidan järnvägen istället.

Utspisning

Björn N, brorsorna Ericson och Simon meckar hamburgare,
Björn H räknar in medlemmar, och halva Andreas kan inte vänta på att få börja kursen.

Vi hade som sagt vädrets makter med oss. Det kom en kort duggskur mitt på dagen, men annars var det torrt ända framåt klockan tre, då vinden ökade och svarta moln rusade in från sydväst. Men då var det ändå dags att bryta för mörker. På kvällen samlades vi på puben Bottle & Glass på Hornsgatan, och klubben bjöd på första ölen. Även om det inte blir liknande excesser varje gång vi ses, hoppas vi att den lyckade dagen lockar alla till fältet många gånger igen.

På söndagen tog några av oss en rövare i den hårda vinden. Vi åkte ned och riggade på långa fältet, men med startplatsen mitt på fältet. Det gick att flyga, och till och med undertecknad lyckades penetrera (med fem kilo vattenballast). Totalt gjorde vi över 50 vinschstarer under helgen, och situationen vad gäller vinschkunniga medlemmar har nu avsevärt förbättrats.

Per Dahl tog bilderna.

Du har inte behörighet att skriva kommentarer.