Team 3 jämnar vägen

barkarby 0432

Regn och rusk, det utnyttjar ett drivet fältteam till att fixa på fältet. Söndag 27 oktober utförde Team 3 med hangarounds ett viktigt markarbete på Barkarbyfältet, som kommer att spara lindragarnas ryggar och minska risken för lintrassel. 

Sedan vi flyttade östra starten upp i "hästbacken" har det varit lite halvkul att köra linor på Barkarby, eftersom det finns några rejäla svackor i höjd med bantröskel 24. Fjädringen slår i botten och det är lätt att halka på gasreglaget med risk för lintrassel.

I söndags tog team 3 tag i saken. Ett lite decimerat team 3 bestående av Stefan och Craig, men förstärkta av Micke Nordström, Prez med pappas släpkärra och Lelle Jonasson och hans superfina grävmaskin. Detta dreamteam hämtade några ton jord från högarna borta i västra änden av banan och fyllde groparna i linstråket så det på sikt blir mycket bättre att dra linor.

barkarby 0424

Lelles grävmaskin tar för sig av jordhögarna som någon placerat så lämpligt. Oklart om det är kommunen, eller de irländska asfaltskokare som ockuperat flygfältet av och till under sommaren. De senare glodde storögt på oss och undrde kanske om vi bedrev en konkurerande rörelse. Sedan gick de in i husvagnarna igen fter att de slängt lite sopor i gräset.

barkarby 0419

I andra änden väntade ett stadigt manskap utan blåsor i händerna. Segast i dag var nog ändå presenningen som vi slet i varje gång för att lasta av ett halvt ton jord. Vi hade börjar med att hyvla av ett lager grästuvor, för att få det att snabbt växa gräs på den bearbetade ytan. Vi höjde nog marken 30–40 cm på de ljupaste ställena.

 Det krävs en hel del arbet för att hålla våra flygfält fina. Du får gärna hjälpa till.

 

Du har inte behörighet att skriva kommentarer.