Häng med till Kåseberga 2018

Ungdomar,

Våren har enligt Kungliga Vädertjänsten rapporterats från Skåne (fan tro't - just nu är det snöstorm i Kåseberga). Men det innebär att det är dags att anmäla sig till Fenix stora årliga vuxenkollo! Logens framtid har legat i stöpsleven sen vi åkte hem i somras och viss osäkerhet har funnits kring vårt boende. Ska någon slem typ köpa det för att göra om till köpcentrum eller kasino(apropå det kommer Hammenhögs Gästis 2018 åter bli krog igen! Vi kan åter äta skånsk Äggakaga! )? Emellertid har dimmorna skingrats och vi är nu inbokade veckorna 29 + 30 som vanligt.  

För dig som aldrig varit där så är Kåseberga Sveriges främsta hang, om du redan varit där finns inget att tillägga. Om du ännu inte varit där...ja då måste du dit.

Så här såg det ut på Kåsebergaresan 2017.

Det längsta hanget är över 4 km långt

 

Är vädret bra kan du flyga så länge du orkar

 

 

 

 

 Vi har hela Logen för oss själva inkl stor uteplats

Memorera denne man.Han ser till att ditt glas alltid är fullt på bykrogen.

 

Tossigt I Kasewood

 

Så glad man blir i Kåseberga! 

 

Förutom att Kåseberga är Sveriges bästa hang, som är sällsynt vädersäkert pga sjöbrisen, så är Österlen en vanvettigt trevlig plats att semestra på. Det finns massor att se och göra, du kan:

-Flyga
-Bada
-Vara i Köpenhamn på en timme!
-Besöka två flygmuseer
-Besöka Percy på Domän Sånana och pröva hans vin
-Besöka Bykrogen och pröva husets vin
Plus några tiotal andra saker om det skulle vara stiltje

Det som är speciellt med den årliga Kåsebergaresan är det tillbakalutade tempot och den "sociala" atmosfären. Här får du många nya vänner inte bara i Fenix utan även i skärmflygsverige utanför klubben. Det går väldigt snabbt att vänja sig vid ett par timmars daglig flygning följt av pilsner med ljugfest på Bykrogen varje kväll. Det är lite ”Tune in, turn on, drop out” över Kåseberga. På vilket annat ställe kan du promenera från sängen upp till starten på fem minuter?

Många har tagit sin hangbehörighet här och vill du snabbt få mycket flygtid, ja då är det hit du ska åka. Tala med Fenix instruktörer eller med SkyAdventures i Kåseberga. Som vanligt hyr vi hela övervåningen på Logen. fyra fräscha lägenheter på mellan 40–46 kvm, fullt utrustade med kök, badrum, TV (med HDMI-jack om du vill titta på film från PC:n eller lägga ut sjövädret på widescreen..) och trådlöst nätverk, med sängplatser för 4 personer per lägenhet. Numera har vi hela uteplatsen för oss själva, med grillar och grejor. I mån av plats kan det finnas möjlighet till "medföljande" också även om vi naturligtvis prioriterar piloter.

 

  

IMG 3941

William Arnes motorcirkus är det klassiska målet för en utflykt till Kiviks marknad..

 

 

IMG 4191

 ..eller Köpenhamns nya akvarium.. 

IMG 4192

 Förra året var det åter dags att åka med ÖstraSkånes Järnvägar

 

..eller Bornholm (2016 tog vi oss äntligen dit)

 

 

 

 Fast helst flyger vi!

 

Here´s the deal:

  • Kåsebergaveckorna är från lörd 14/7 till lörd 28/7, eller veckorna 29 och 30 ifall du hellre tänker så.
  • Pris per natt: 290 kr. Som tidigare år kommer vi ha maxtaxa, den är i år 2.900:- och gäller för hela tvåveckorsvistelsen inkl. frukost! Ja, du läste rätt – har du råd att stanna i Stockholm???
  • Observera att vi inte kan garantera plats på Logen om du inte förbokar även om vi försöker ta emot drop-in-besökare också.

Jag vill också bli en parabum! Hur bokar jag?

Anmälan: Kåseberga - anmälan 2018 (denna sida kräver inloggning)

 


 

Din plats reserveras först när betalningen är på kontot. Skriv "Kåseberga förnamn efternamn" på betalningen! 

Frågor på det? Maila hans.eklund alfakrull live.se

Kolla äldre Kåsereportage

Bilder från lägenheterna

Åsså mer om Österlen. .. http://www.osterlen.com/

20141230 kseberga 00001

Stå inte och glo - anmäl dig nu!

 

Du har inte behörighet att skriva kommentarer.