Nyheter

Härkeberga Out-and-Return 2019

harkeberga 0822 introVi planerar för 6:e till 9:e Juni  Nu är det dags för årets upplaga av "fly and hike"-tävlingen Härkeberga Out-and-Return. Vi planerar att köra under helgen 6-9 Juni (med reservation för vädret) . Reglerna är som tidigare med returbonus/avdrag.

Skriv en kommentar (1 Kommentar)

PPC 2019

PPC2019Nu startar årets version av vår klassiker poängplockarcupen PPC. Vi kör som vanligt, du inte behöver registrera in punkterna. Det räcker med att anmäla sig till tävlingen och logga tracklogg på flightlog. Tävlingen pågår 2019-02-16 till 2019-10-31.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Fenix årsmöte 2018 - 14 november

Välkomna till årsmöte !
Fenix håller årsmöte onsdag 14 november. Plats Havregatan 2, Södermalm. Tid kl 18.  
Årsmöteshandlingar (nu med protokoll också) hittas här: - länk (kräver att man är inloggad)

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Ladda för Härkeberga Flygfest 2-10 juni

I nationaldagsveckan laddar vi för Härkeberga Flygfest. Om vädret står oss bi kör vi öppet på Härkeberga hela veckan. Den inledande helgen avgörs klubbtävlingen Härkeberga Out-and-return.  UPDATE - Paramotormöjlighet 6:e och 9:e Juni.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Härkeberga Out-and-Return 2018

harkeberga 0822 introVi planerar för 2:e och 3:e Juni  Nu är det dags för årets upplaga av "fly and hike"-tävlingen Härkeberga Out-and-Return. Vi planerar att köra under helgen 2-3 Juni (med möjlighet till reservdagar under flygkollot som pågår hela veckan efter) . Reglerna är som tidigare med returbonus/avdrag.

Skriv en kommentar (3 Kommentarer)

PPC 2018

PPC2015Nu startar årets version av vår klassiker poängplockarcupen PPC. Vi kör som vanligt, du inte behöver registrera in punkterna. Det räcker med att anmäla sig till tävlingen och logga tracklogg på flightlog. Tävlingen pågår 2018-03-03 till 2018-10-31.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Fenix fyller 20 år. Två decennier har gått sedan den där spanienresan som resulterade i att en ny klubb för skärmflygare bildades i Stockholm. Det ska vi fira på årsmötet tisdag 28 november. Plats Havregatan 2, Södermalm. Tid kl 18. Update: Årsmöteshandlingar klara - länk 

Skriv en kommentar (4 Kommentarer)

Härkeberga Out-and-Return 2017

harkeberga 0822 intro*Update* Vi körde 3:e och 6:e Juni - Resultatet är klart!* Nu är det dags för årets upplaga av "fly and hike"-tävlingen Härkeberga Out-and-Return. Vi planerar att köra under helgen 3-4 Juni (med 5-6:e Juni som reservdagar) . Reglerna är som tidigare med returbonus/avdrag.

Skriv en kommentar (4 Kommentarer)

Flygpub 4 April

beerVälkommen alla gamla och nya medlemmar, och andra flygsportare, till flygpub Tisdagen 4 April från kl 18. Vi håller till på Södra Hörnan (f.d. Harrys) som ligger vid Södra Station, hörnet Swedenborgsgatan-Fatburs Brunnsgata. Inget speciellt tema denna gång utan bara ett skönt urval.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

PPC 2017

PPC2015Nu har vi startat årets version av vår klassiker poängplockarcupen PPC. Vi kör som vanligt, du inte behöver registrera in punkterna. Det räcker med att anmäla dig till tävlingen och logga tracklogg på flightlog. Tävlingen pågår 2017-02-04 till 2017-10-30.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Flygpub 2 November - NYTT DATUM!

harrysVälkommen alla gamla och nya medlemmar, och andra flygsportare, till flygpub onsdagen 2 November från kl 18. Vi håller till på Harrys vid Södra Station, hörnet Swedenborgsgatan-Fatburs Brunnsgata. Temat denna gång blir videos med hög kvalitet!

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Flygpub 6 December - Sista för i år

beerVälkommen alla gamla och nya medlemmar, och andra flygsportare, till flygpub TISDAGEN 6 December från kl 18. Vi håller till på Södra Hörnan (f.d. Harrys) som ligger vid Södra Station, hörnet Swedenborgsgatan-Fatburs Brunnsgata. Filmer denna gång blir en blandat kompott!

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Flygpub 4 Oktober - Hänt i sommar

harrysVälkommen alla gamla och nya medlemmar, och andra flygsportare, till flygpub tisdagen 4 Oktober från kl 18. Vi håller till på Harrys vid Södra Station, hörnet Swedenborgsgatan-Fatburs Brunnsgata. Första träffen i höst serien av detta event. Vi fortsätter på förra kvällens tema som "Hänt i sommar".

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Flygpub 6 September - Hänt i sommar

harrysVälkommen alla gamla och nya medlemmar, och andra flygsportare, till flygpub tisdagen 6 September från kl 18. Vi håller till på Harrys vid Södra Station, hörnet Swedenborgsgatan-Fatburs Brunnsgata. Första träffen i höst serien av detta event. Kvällens tema är "Hänt i sommar".

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Härkeberga Out-and-Return 2016

harkeberga 0822 introNu är det väldigt snart dags för årets upplaga av "fly and hike"-tävlingen Härkeberga Out-and-Return. Vi planerar att köra under nationaldagshelgen, dvs 4-5 Juni (med 6:e Juni som reservdag) . Reglerna är som 2015 med returbonus/avdrag.

Skriv en kommentar (2 Kommentarer)

Flygpub 3 Maj - Vad hände i Åre?

harrysVälkommen gamla och nya medlemmar, och alla andra flygsportare, till flygpub tisdagen 3 Maj från kl 18. Vi håller till på Harrys vid Södra Station, hörnet Swedenborgsgatan-Fatburs Brunnsgata. Detta är sista chansen innan vi gör sommar uppehåll. Denna gång så fokuserar vi på vad som hände i klubbveckan uppe i Åre. Kom och snacka av dig lite.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Vinschköer med utbildning och tandem

harrysHur fungerar våra vinschköer egentligen? Ett nytt förslag på ändringar till våran drifthandbok är på tavlan.

Skriv en kommentar (10 Kommentarer)

Flygpub 5 April - Knasflygning!

harrysVälkommen gamla och nya medlemmar, och alla andra flygsportare, till flygpub tisdagen 5 April från kl 18. Vi håller till på Harrys vid Södra Station, hörnet Swedenborgsgatan-Fatburs Brunnsgata. Video tema denna gång blir folks som flyger på knasiga sätt. Kom och snacka av dig lite.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Nödskärmspackning 12 Mars!

nodiskastVälkommen till vårens nödskärmspackning, Lördagen den 12 Mars 2016! Tänk på att nödskärmen behöver packas om minst en gång per år. En värdelös nödskärm är ingen nödskärm.

Skriv en kommentar (8 Kommentarer)

Erik Rehnfeldt berättar om X-Alps 16 mars

Erik Reinfeldt kommer till stan, för besöka sin gamla "moderklubb" Fenix och berätta om sin episka insats i X-Alps. Boka onsdag 16 mars.

Skriv en kommentar (2 Kommentarer)

Flygpub 2 Februari - Mot ljusare tider

harrysVälkommen gamla och nya medlemmar, och alla andra flygsportare, till flygpub tisdagen 2 Februari från kl 18. Vi håller till på Harrys vid Södra Station, hörnet Swedenborgsgatan-Fatburs Brunnsgata. Video tema denna gång blir folks äventyr över jul och nyår. Kom och snacka av dig lite.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Klimatavtalet klart – vi gör vår del

Ett globalt klimatavtal är i hamn efter två veckors förhandlingar i Paris. Och då kan det vara på sin plats att påminna om att Fenix är en klimatneutral förening. Vår idrott använder sol och vind som främsta drivkällor, och den hjälp vi behöver av fossila bränslen klimatkompenserar vi sedan fyra år.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Flygpub 1 December - Det gångna året

harrysVälkommen gamla och nya medlemmar, och alla andra flygsportare, till årsavslutande flygpub tisdagen 1 December från kl 18. Vi håller till på Harrys vid Södra Station, hörnet Swedenborgsgatan-Fatburs Brunnsgata. Video tema denna gång är givetvis det gångna året. Har du eget material så är det mer än välkommet. Kom och snacka av dig lite.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Reservera tisdag 15 december i din kalender, för vi får fint besök. Bruce Goldsmith kommer till Stockholm för att besöka Fenix och ge oss en jul-föreläsning. Bruce är en av pg-världens allra förnämsta personer, och är högaktuell med sin bok "Fifty ways to fly better".

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

harrysVälkommen gamla och nya medlemmar, och alla andra flygsportare, till flygpub igen tisdagen 3 November från kl 18. Även i år så håller vi till på Harrys vid Södra Station, hörnet Swedenborgsgatan-Fatburs Brunnsgata. Video tema denna gång är kreativ flygning. Har du eget material så är det mer än välkommet. Kom och snacka av dig lite.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Uppgradering av Klubbsidan

altDet är dags att uppgradera vår Fenix Skärmsflygklubbs sida med ny mjukvara. 1:a November sätter vi igång.

Skriv en kommentar (2 Kommentarer)

Flygpub 6 Oktober - Höstresan!

harrysVälkommen gamla och nya medlemmar, och alla andra flygsportare, till flygpub igen tisdagen 6 Oktober från kl 18. Även i år så håller vi till på Harrys vid Södra Station, hörnet Swedenborgsgatan-Fatburs Brunnsgata. Video tema denna gång är Fenix höstresa men har du annat att visa så går det givetvis bra. Kom och snacka av dig lite.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Inbjudan till nödskärmspackning

nodiskast Välkommen till höstens nödskärmspackning lördag 12 september kl 9–16 i Jakobsbergsskolans gymnasikhall B. Boka tid nu.

Skriv en kommentar (2 Kommentarer)

Flygpub 1 September - Hänt i sommar!

harrysVälkommen gamla och nya medlemmar, och alla andra flygsportare, till flygpub igen tisdagen 1 September från kl 18. Även i år så håller vi till på Harrys vid Södra Station. Denna inledande pub har temat Hänt i Sommar. Kom och snacka av dig lite.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

harkeberga 0822 introNu är det snart dags för årets upplaga av "fly and hike"-tävlingen Härkeberga Out-and-Return. Vi körde inte under nationaldagshelgen pga vädret utan siktar på nu i helgen, dvs 13-14 Juni (Lördagen ser bäst ut nu!!) . Reglerna är som tidigare men med en justering av returnbonus/avdrag.

Skriv en kommentar (5 Kommentarer)

Flygpub 5 maj - Finalen!

harrysVälkommen gamla och nya medlemmar, och alla andra flygsportare, till flygpub igen tisdagen 5 maj från kl 18. Sista inför säsongen. Som vanligt håller vi till på Harrys vid Södra Station. Det händer massor med grejer nu! Kom och snacka av dig lite. 

Skriv en kommentar (0 Kommentar)