Åre valborgshelgen 2023

 

Nu är det äntligen snart dags för en av årets höjdpunkter: Valborg i Åre!  I år har vi hyrt lägenheter mellan torsdagen den 27 april och måndagen den 1 maj, varefter liftarna stänger för säsongen. I år blir det alltså fyra hela nätter eftersom måndagen är en röd dag. 

Boendet är i fantastiska lägenheter där du på ena sidan har Åresjön, och på den andra ligger liften VM8:an på ett stenkasts avstånd, som tar oss till alla de fantastiska starterna på Åreskutan. Här kan man starta i nästan alla vindriktningar, och med litet tur får vi prova både hang och termik under perioden!

 Är ni intresserad av att passa gå en bergskurs under resan kan ni kolla med Skysport vad de kan erbjuda.

Hang i Tväråvalvet är en riktigt fantastisk upplevelse! Här ser vi Per starta.

 Ibland landar vi på Olympiaplatån istället för på Draklanda och (med lite tur) får skjuts med skoter till Gondolen som tar oss upp till toppen igen. 

Efter flygningen kan man ägna sig åt balansering eller att ljuga om sina bedrifter över en landningsöl.

Det finns flera sidor av Skutan! Här ser vi den verkliga baksidan där piloter sällan flyger. 2019 bjöd på tillfälle att starta från toppen!

Å så litet mer hang i Valvet!

 

Grillkåtan bakom Lake Lodge.

 

Vill ni få rörliga bilder på hur det kan se ut finns en film från Åre-resan 2021

Får ni inte nog finns det även ett reportage från Åre-resan 2019 och filmer från Åre-resan 2019

Fakta:

Åka: Själva transporten till och från Åre ordnar du själv - samåk i bil eller åk tåg. Dit: Antingen nattåg med ankomst torsdag morgon eller bil/tåg på torsdagen. Hem: måndagen den 1 maj.

Boende: Vi bor fyra nätter (to 27 april - må 1 maj) i moderna lägenheter i Lake Lodge, Draklanda vid Åresjön.

Pris: Fastpris 1.500 kr för fyra nätter inklusive slutstädning - lakan och handduk tar du med själv, eller bokar extra från Lake Lodge.

Vill du vara i Åre hela veckan finns möjlighet att komma söndagen innan, sö 23 april - mån 1 maj. Fastpris blir då 2.400kr för veckan inklusive slutstädning. Kolla tidigt med vår reseledare Malin om du är intresserad av en sådan förlängning. 

För den som har möjlighet och vill så finns goda förutsättningar att jobba på distans från Lake Lodge då det finns gratis tillgång till bredband via fiber. 

Mat: Samordna gärna i respektive lägenhet. Självhushållning gäller!

Liftkort: Köps via SkiStars app. 

Information om betalning och vilka som är anmälda hittar ni här: Åre - anmälan 2023 - Fenix Skärmflygklubb (fenixflyg.se)

Du har inte behörighet att skriva kommentarer.