Ungdomar,

Våren nalkas och det är dags att tänka på sommarens fröjder. Logen har dock inte lämnat klartecken för Fenix i juli av olika anledningar. Att få ihop ekvationen att hitta boende till ett tvåsiffrigt antal flygsugna Fenixar nära kusten till rimligt pris och på inte allt för långt avstånd från bykrogen har visat sig ogörligt.
Men när nöden är som störst är pilsnern som närmast! Vi gör något tossigt och åker till det stora Jürkalne-hanget i Lettland istället!

 

 

 

 

 Jürkalne
Jürkalne är en liten by på den Lettländska Östersjökusten. Hanget är ett ca 10 km långt kusthang som få svenskar har flugit på. Du har alltså chansen att vara lite trail-blazer! Kåsebergaveteraner kommer upptäcka något nytt och de inte så erfarna kommer nog uppskatta en lägre trafiktäthet än Hammars Backar normalt bjuder på i juli. Stranden är mycket bred så ingen behöver vara orolig för vattenlandningar. Och i vilket fall är badtemperaturerna lite vänligare än på Österlen (2018 undantaget...).
Så här såg det ut när vi var där 2016 på rekognosceringsrunda:

 

 

Stranden är bred och bombvänlig 

 

Stefan är jätteglad trots att han inte flyger. Varför kan vi diskutera I Lettland. 

 

 Ingen trängsel trots att det var mitt I semestern

 

 

 Klicka här för att se hanget från luften

 

Fakta

 • Incheckning: 13/7. Utcheckning 20/7 (om du inte vill stanna längre).
 • Vi bor i dubbelrum på Zaku Krogs, ett värdshus i närheten av hanget. Kostnaden är 2 500 kronor inklusive frukost
 • Logistiken. Du tar lämpligen 22:30-färjan med Stena Line från Nynäshamn till Ventspils den 12/7. För tre personer + en bil kostar det runt 2.500 ToR (hytt tillkommer). Boka snart! Från Ventspils kör man 5 mil söderut längs östersjökusten för att komma till Jürkalne. Det finns även  färjeförbindelse från Karlshamn till Klaipeda om du skulle komma från det hållet.


Så anmäler du dig

 • Du måste såklart ha hangbehörighet först
 • Sätt in 2.500 kr på klubbens Pg 92 28 75 - 0. Skriv namn och "Lettland". Inbetalningsdatum avgör om du får plats. Det finns 12 platser. Först till kvarn!
 • Du skickar in ett mejl till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. (ja, den adressen får duga eftersom detta är istället för Kåseberga). Ett mail går då till Arrangören Hans och Kassören Lelle. Skriv: 
  • Namn
  • Mobilnr
  • Epostadress
    

Zaku Krogs 

Det är bekvämare att åka till Lettland än till Kåseberga. Ställ bilen på båten I Nynäshamn och vakna i Ventspils. 

 

 

Du har inte behörighet att skriva kommentarer.