Häng med till Kåseberga 2020

Ungdomar,
2020 är ett år som redan har gått till tvåtusentalets historia. Men vi får inte förfalla till förtvivlan och bitterhet utan måste vända blad och se framåt. Våren är här! Det innebär att det är hög tid att tänka framåt mot 2020 års resa till Kåseberga och Hammars Backar. 

Logens framtid har varit lite oklar och fram-och-tillbaka. Därför helgarderade vi förra året och gjorde den lyckade resan till Lettland. Men längtan till Hammars Backar har nu vuxit sig stark och en utlandsresa just nu känns ändå som en mindre bra idé. Vi är därför inbokade veckorna 29 + 30 som vanligt.  

För dig som aldrig varit där så är Hammars Backar Sveriges främsta hang; det är här du ska ta hangbehörighet. Om de utländska flygskolorna uteblir kanske det blir gott om plats i luften i år - vem vet.  

Så här såg det ut på senaste Kåsebergaresan.

Det längsta hanget är över 4 km långt

 

Är vädret bra kan du flyga så länge du orkar

 

 

 

 

 Vi har hela Logen för oss själva inkl stor uteplats

Memorera denne man.Han ser till att ditt glas alltid är fullt på bykrogen.

 

Tossigt I Kasewood

 

Så glad man blir i Kåseberga! 

 

Förutom att Kåseberga är Sveriges bästa hang, som är sällsynt vädersäkert pga sjöbrisen, så är Österlen en vanvettigt trevlig plats att semestra på. Det finns massor att se och göra, du kan:

-Flyga
-Bada
-Vara i Köpenhamn på en timme!
-Besöka flygmuseer 
-Besöka Percy på Domän Sånana och pröva hans vin
-Besöka Bykrogen och pröva husets vin
Plus några tiotal andra saker om det skulle vara stiltje

Det som är speciellt med den årliga Kåsebergaresan är det tillbakalutade tempot och den "sociala" atmosfären. Här får du många nya vänner inte bara i Fenix utan även i skärmflygsverige utanför klubben. Det går väldigt snabbt att vänja sig vid ett par timmars daglig flygning följt av pilsner med ljugfest på Bykrogen varje kväll. Det är lite ”Tune in, turn on, drop out” över Kåseberga. På vilket annat ställe kan du promenera från sängen upp till starten på fem minuter?

Många har tagit sin hangbehörighet här och vill du snabbt få mycket flygtid, ja då är det hit du ska åka. Tala med Fenix instruktörer eller med SkyAdventures i Kåseberga. Som vanligt hyr vi hela övervåningen på Logen. fyra fräscha lägenheter på mellan 40–46 kvm, fullt utrustade med kök, badrum, TV (med HDMI-jack om du vill titta på film från PC:n eller lägga ut sjövädret på widescreen..) och trådlöst nätverk, med sängplatser för 4 personer per lägenhet. Numera har vi hela uteplatsen för oss själva, med grillar och grejor. I mån av plats kan det finnas möjlighet till "medföljande" också även om vi naturligtvis prioriterar piloter.

 

  

IMG 3941

William Arnes motorcirkus är det klassiska målet för en utflykt till Kiviks marknad..

 

 

 

 

IMG 4192

 ...eller en åktur med Östra Skånes Järnvägar

 

 

 

 

 Fast helst flyger vi!

 

Here´s the deal:

Ingen av oss vet hur smittskyddsläget ser ut i mitten på juli även om de första försiktigt positiva tecknen anas. Vi kommer naturligtvis behöva utvärdera läget innan vi åker. Men målsättningen är att genomföra resan och vi gör därför precis som vanligt. Vi har inte betalat något ännu och du står därför ingen risk om du betalar in till klubben nu. Skulle resan ställas in pga smittskyddsläget betalar vi helt enkelt tillbaka dina pengar. Det kommer naturligtvis en tidpunkt då klubben ska betala boendet och vi måste binda oss - av eller på. Det är först då du committar dig slutgiltigt och jag kommer varsko dig innan det är dags. Har du frågor kring detta så ring mig på 0731560822

  • Kåsebergaveckorna är från lörd 11/7 till lörd 25/7, eller veckorna 29 och 30 ifall du hellre tänker så.
  • Pris per natt: 320 kr. Som tidigare år kommer vi ha maxtaxa, den är i år 3.200:- och gäller för hela tvåveckorsvistelsen inkl. frukost! Ja, du läste rätt – har du råd att stanna i Stockholm???
  • Observera att vi inte kan garantera plats på Logen om du inte förbokar även om vi försöker ta emot drop-in-besökare också.

Jag vill också bli en parabum! Hur bokar jag?

DU SKULLE BESTÄMT DIG TIDIGARE, NU ÄR KÅSEBERGA 2020 FULLT!

Hör av dig till Hans om du vill stå på kölista.

 

Anmälan:  Kåseberga - anmälan 2020 (denna sida kräver inloggning)

 


 

Din plats reserveras först när betalningen är på kontot. Skriv "Kåseberga <förnamn efternamn>" på betalningen! 

Frågor på det? Maila hans.eklund alfakrull live.se

Kolla äldre Kåsereportage

Bilder från lägenheterna

Åsså mer om Österlen. .. http://www.osterlen.com/

Stå inte och glo - anmäl dig nu!

 

Du har inte behörighet att skriva kommentarer.