2000

SIV-kurs i Aurland

aurland00 introSäkerhetskurs. Sug på ordet. Får du fjärilar i magen? Sluta med det. Den här artikeln har ett huvudsyfte, och det är att avdramatisera begreppet säkerhetskurs. Det är inte läskigt, bara kul.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Nordvinden vi väntat på

malmby0006 introLäget vi väntat på: när nordan blåser över Malmby är det kalasläge för långa distansflyg ned över Sörmland. På lördagen var det sydlig vind, men på söndagen blåste nordan.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

malmbypremiar introStor premiär för Fenix nya sommarfält 6–7 maj, och de första distansflygen efter smygstarten förra helgen. Strängnäs är tänkt att bli vårt permanenta sommarfält. Den första säsongens flygning har vi ordnat efter en oerhörd massa arbete, och intensiva kontakter med de militära myndigheterna.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Pingst på Österlen

kaseberga00 introÖsterlen var på sitt soligaste humör när Fenix kom på besök. Men också på ett ganska lynnigt humör. Friska sydliga vindar dominerade på lördag och söndag och på måndagen ville en kuling ge oss medvind hem. På fredagen blåste det inte alls.  

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Sen påsk i Åre

are00 introÅre har rykte om sig att vara ett "knepigt" flygställe. Elaka vindar kan göra berget oflygbart i långa perioder, brukar man få höra. Må så vara, men när Fenix kommer på besök är Bergakungen alltid på sitt soligaste humör. Om du vill ha säkert flygväder — häng med Fenix till Åre på den traditionella påskresan! 

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Kristi flygare i Sörmland

vangso00 introTvå fina flygdagar i Sörmland blev det under Kristi Flygar-helgen, på två olika fält. Vi var en dag på nya Malmbyfältet, och en dag på Vängsö segelflygfält.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Grön vinter på Barkarbyfältet

barkarby0001 introBarkarby i norra Stockholm har varit Fenix hemmafält sedan hösten 1999. Det snöfattiga vintervädret har givit oss några jättefina flygdagar. Så här såg det ut i januari och februari.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Närkontakt med Viggen

viggen introVi flög på Strängnäs-Malmby trots dålig prognos. Det var ändå bra nog för att Peter Sjöstedt kunde sticka ut på Selaön på en 13 km-distans. Och Gustav fick en nära döden-upplevelse med en rote Viggen inblandad.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)