2003

Rangsta får oktoberbesök

RangstaRangsta är det enda riktiga kusthanget i stockholmstrakten som går att använda när isen inte ligger. Landhöjningen har gjort att en vassrugge torkat upp tillräckligt för att landa på. Lennart Karlsson hade länge sett fram emot att pröva vingarna på Rangsta, och den 17 oktober gick larmet: perfekt västvind, smit från jobbet!

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Balanseringstävling på Gärdet

Skärmflygtävling på GärdetGärdet, alltså Ladugårdsgärdet i Stockholm, är en räddare i nöden för stans skärmflygare när det blåser frisk sydlig vind, och inga bra backar finns till hands. Den lilla sluttningen vid Kampementsbadet mitt emot Filminstitutet är skoj att leka i. Idag ordnades balanseringstävling.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Flygvintern bara fortsätter

Gröndal skärmflygFlygvintern 2002/03 bara fortsätter, och fortsätter. De senaste dagarna har spektakulära flyg gjorts på bland annat Gröndalsklippan och i Rangsta.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Nya vinchen på plats

Wesslan på platsLördagen 7 juni tog vi vår nya vinsch av modell Wesselman 3 i drift. Det var ett fasligt blåsande hela dagen, så vinchningen fick inskränka sig till "torr-sim", dvs öva handgreppen med moppen i rollen som pilot. På söndagen var det bättre väder, och ett 20-tal flyg gjordes.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Fall och flyg på Fredhällsklippan

Skärmflyg på FredhällsklippanFredhällsklippan är ett av Stockholms mest mytiska flygställen. Har någon alls flugit där? Går det? Svaret är ja, det går alldeles utmärkt. Och det farligaste med flygstället, skulle det visa sig, är inte själva flygningen, utan att klättra ned till starten...

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Fenix-seger i Mälarcupen

Vinschar på MälarcupenI en väldigt lyckad Mälarcup tog Fenix revansch på Cirrus efter genomklappningen i fjolårets tävling.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Ingaröhanget äntligen erövrat

IngaröhangetDet finns drömmar man har, som man inte är säker på om de någonsin ska gå i uppfyllelse. Drömmen kanske är avhängig omständigheter som man inte själv kontrollerar. Eller så kanske man inte längtar tillräckligt starkt för att anstränga sig, för att vara på rätt ställe när möjligheten öppnar sig. Den här dagen var vi det.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Olika sätt att ta sig upp i luften

Fallskärmsplan och skärmflygvinsch på MalmbyDet var säsongspremiär på Malmby i helgen som gick (17–18 maj). Lite sent, av olika orsaker, men nu funkade allt perfekt. Bakom vinschen Bettan (som snart hamnar på avbytarbänken) står Frifallsskolans hoppflygplan. Vi har ju numera sällskap av fallskärmshoppare på Malmby.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Klövbergets sydstart rockade

Klövberget rockarEfter en väldigt frustrerande tid med ständigt fel vind på perfekta flygställen, slog det till söndagen 19 januari. Högdalsmasten visade VSV 6 m/s, och det blev stor utryckning. Nu var det dags att köra mot Tyresö.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Utbildningsdagar med fältgruppen

HögbanaUnder en heldag i fält och ett kvällsseminarium dagen efter har Fältgruppen tränat ledarskap, idrottspsykologi och teambuilding, och sina konkreta uppgifter som funktionärer i klubben.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Skinnarviksberget

SkinnarviksbergetDet har varit mycket flygning i massmedia i veckan som gått. Först Magdalenas skärmflygkurs i Åre, och sedan uppmärksamheten kring flygningen på Skinnarviksberget i fredags.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Gyllene avslutning på hangsäsongen

Klövberget i mars 2003 Tyresö bjöd på fantastiskt flygväder vid vad som rimligen blev säsongsfinal på Klövberget efter en otrolig hangsäsong. Nu smälter isarna snabbt, och någon säker islandning kan vi inte räkna med länge till. Det blev en av de bästa hangdagarna någonsin, och den bästa på Klövberget hittills. Betänk, att för bara några månader sedan var det bara en handfull skärmflygare som ens kände till det här flygstället!

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Jakt på nya flygställen

Hangletning i svinkylaDet hade varit svinkallt hela veckan, och ingen ville vinscha i –20°C. Beväpnade med finskaliga topografiska kartor, kompasser och ispik, gav sig fältteamet istället ut och rekade nya flygställen.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)