2006

Fullknökat på FlygPuben

FlygpubDet var fullknökat på FlygPuben 7 december med drygt 35 pers! Några fick till och med stå när vi "peakade" strax efter kl åtta.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Visst kan man flyga i november

FOTO: Tim JanssonSätrahanget har dykt upp som en doldis och blivit ett av de bästa hangen i vårt närområde, kanske det allra bästa när isen inte ligger. Under november har det varit flera riktigt bra dagar där.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

LEK i MexicoNär man har skärmflugit några år så finns det vissa flygställen som man med största säkerhet hört talas om. Ett av dem är Valle de Bravo i Mexico. Valle har fått rykte om sig om att ha tillförlitligt flygväder – man kan nästan ställa klockan efter vädret.

Skriv en kommentar (1 Kommentar)

Säsongspremiär på Barkarby

Tandemkurs på BarkarbyLördag 30 september var det säsongspremiär för skärmflygningen på Barkarby. Det var gråmulet väder och regn i luften, men regnet fastnade söder om stan och det var uppehåll på Barkarby hela dagen.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Fältgrupp 2 tackar för sig efter en mycket fin flyghelg 4–5 februari. Lördag blev det "hang-balanserings-backlidning" på Tensta med 15 piloter på plats i den härliga nordvästvinden. Söndagen blev det totalt 38 vinschflyg på Barkarby. Temperaturer på minus 8–10 bidrog till fet luft med långa och fina vinterflyg i vintersolen. Vi lämnar över till fältgrupp 3 och hoppas på lika bra flygning nästa helg. Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Costa del VOL

La HerraduraDags igen för Fenix klubbresa till södra Spanien. Många fina termikflyg, och en magnifik avslutning på La Herraduras vackra hang.

Skriv en kommentar (1 Kommentar)

Blåsigt värre

Kajtning på Kalvfjärdens isDet blev en blåsig helg 28–29 januari. Inga flyg att skriva hem om, men full fart med markträning i vackert väder.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Glada flygare i Skåne (pun intended)

Glada flygare i KåsebergaDet var trångt både i luften och i stugan när vi efter ett mellanår 2005 fick riktigt mycket flygning vid årets klubbresa till hangen runt skånska Kåseberga. För första gången på länge flög vi också på alla tre hangen i området, dvs Hammar, Rökeriet och Sydhanget. Dessutom upptäckte vi äntligen vilken fin badstrand som ligger framför Hammar. Och aldrig har vi haft så mycket sällskap av Skånes glador. Man blir så … glad.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Toppendag på Barkarby

Barkarby i januariTrots det lite väl stränga utsikterna för dagen med temperatur på –14 så blev det ändå Barkarby när det är som bäst. Blå himmel med något värmande sol, pudersnö, releasehöjder på 450 m och ett helt gäng glada piloter.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Flygsemester med familj – går det?

Tord i ToscanaGår det att kombinera skärmflygresa med familjesemester? Några fenixar med Tord Karlsson i spetsen undersökte saken i italienska Toscana, och skrev det här reportaget som kanske kan inspirera dem som har svårt att kombinera flygningen med famljeliv.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Succépremiär för FLYGPUBEN

FlygpubDet blev en flygande start för den nya skärmflygpuben. Fullt med folk från flera klubbar, stor förbrödring och i viss mån även försystring, och trevligt umgänge. Bildvisning från Kåseberga och Frankrike och diverse filmer, plus naturligtvis rejäla kvantiteter öl.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Dubbelseger för Norrsken i Mälarcupen

Mäarcup-segrareDet blev en godkänd tävling igen på Mälarcupen som avgjordes i Kristi Himmelfärdshelgen. Väderprognoserna var förskräckliga, och som en av de tävlande som kom resande från en helt annan del av Sverige sa: "Jag trodde ni skulle blåsa av tävlingen, jag väntade bara på samtalet". Men tävling blev det.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Säsongspremiär på Klövberget

Premiär på KlövbergetÄntligen var det dags för säsongspremiär på Klövberget. Massor med piloter på plats 14 januari. Minst 15 flög i det vackra vädret, men i vind som ibland var lite byig. Det finns fler bilder och en film på Fenixgalleriet.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Han kommer ju inte ned

MatsKåseri om ett rekordflyg.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Reclaim the luft!

Reclaim the luftÄntligen blev det en vinschdag efter en allmänt seg höst då det varit antingen dimmigt eller blåsigt.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Efter en lång, kall och blåsig vår blev det äntligen dags för sommarpremiär på Malmby flygfält, nästan en månad senare än planerat. Och våra distanspiloter angav tonen direkt, bland annat med ett nytt rekordflyg.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Förberedelser på Klövberget

Skottning på Kalvfjärdens isEfter några kalla nätter lade sig isen på Kalvfjärden, men bara några centimeter tjock. För att hjälpa naturen på traven var vi några som åkte ut och skottade bort den snön som fallit, för maximal utrstrålning och istillväxt. 

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Påskvecka i Åre

Påsk i Åre 2006Lennart Karlsson berättar med några bilder om sex dagar som gav 13 minuter i luften.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)