2007

JohannelundEfter den starka öppningen av vintersäsongen i oktober och november inledde december med lite kymigt väder. Lördagen den 15 såg lovande ut för vinschning, med ett litet frågetecken kring eventuell dimma. Och så blev det – inte ens 100 meter i tak. Höghus, master, skorstenar, mobilkranar – alla försvann de i det vita. Så fältteamet bestämde sig för att samla massorna på Johannelund istället.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Bästa hösten någonsin

Barkarby i novemberHösten 2007 håller på att bli den bästa flyghösten någonsin. Under oktober och november har vi på sju flygdagar fått ihop 243 flyg. I lördags 24 november klämde vi av drygt 50 flyg på Barkarby, med första pilot i luften strax före kl 9 och sista landning när banljusen redan varit tända en bra stund.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Viktor och Viktor på VängsöSöndag 3 juni bjöd på soligt men lite blåsigt väder i Sörmland. Klarblå himmel utan moln hela dagen. Team 5 ställde upp mangrannt (teamet som aldrig sviker, teamet som nästan alltid bjuder på bra väder).

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Fenix firade tio år

Helgen den 3–4 november var det Swedish Paragliding Event i Sigtuna med FENIX TIOÅRSFEST. Allt blev verkligen superlyckat. Vi var många som tyckte det var den roligaste fest vi varit på på länge. Fin lokal, suverän buffé, roliga arrangemang och massor med folk från hela landet. Vi var cirka 40 fenixmedlemmar, många med anhöriga, som festade till sent på småtimmarna. Det är många som haft del i att skapa den här helgen och festen, men Nina Plöen ska självklart ha den allra största äran av att det blev en sådan succé. Nina som nu är alldeles färskt invald i klubbstyrelsen! Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Första flygningen på Härkeberga

Hans flyger första gången över HärkebergaEfter en brådstörtade flytten från Malmby flygfält, hade vi snabbt hittat två nya ställen för sommarens flygning. Vängsö var redan invigt, nu var det dags för första flygdagen på Härkeberga, det lilla flygfältet intill kyrkan med de berömda takmålningarna.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Det har varit en bra start på vintersäsongen på Barkarby. Team 6 följde upp förra helgens lyckade säsongsstart, med drygt 50 flyg lördagen 13 oktober i strålande sol och jämna sköna vindar.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Björn över VängsöDet blev en fin flygdag när Fenix för första gången flög på sitt nya sommarfält Vängsö. Molntäcket sprack upp på eftermiddagen, och vi fick fina termikflyg på låg höjd efter en mulen men vacker dag med mestadels perfekt elevväder. Fältteam 2 med Lennart LEK, Tord och Djuro stod för arrangemangen.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Tillbaka från "semestern"

Det blev en dubbel på Härkeberga när flygningen på vinschfälten drog igång efter Kåseberga-utflykten. Det var söndagen som skulle bli bäst enligt prognoserna, men det visade sig att det var lördagen som verkligen rockade, medan söndagen bjöd på för friska vindar för att det skulle bli verkligt njutbart. Massor med medlemmar hade sökt sig ut, och det var som mest 25 bilar uppställda på parkeringen. Fräckast var han som inte kom med bil – nye medlemmen Jan Melin hade läst på vår guide för hållbart resande och tog tåget till Bålsta, bussen till Skolsta och promenerade sedan till flygfältet där han låg och vilade när första funktionärerna anlände!
    Lördagen bjöd som sagt på riktigt bra flygväder. Det blev timslånga termikflyg och rekande för PPC i närområdet, och även distanser mot Uppsala. Henrik O landade på Långtora segelflygfält och kom i samspråk med dem som vinkat till Björn H i tandem från sitt segelflygplan i samma blåsa någon timme tidigare. Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Helgen som gick 5–6 maj blåste det för mycket för att flyga, men vi var ett stort gäng som var ute på våra nya sommarfält Härkeberga och tittade. Bettan och en moppe finns nu där också, och vi har fattat ett preliminärt beslut att ta dit contanern för förvaring. Efter första helgen på Vängsö bestämmer vi var vi ska ha vinscharna placerade. Det höjdes röster för att göra Härkeberga till "första-fält" redan i år. I kristi himmelfärdshelgen är det Mälarcupen, och all verksamhet är förlagd till Tärna-fältet. Så du som är på flyghumör kan få prova TRE olika fält på lika många helger. Om du är funktionär på Mälarcupen är flygningen självklart gratis, och du får boende och fest också.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Kåsebergaveckorna 2007

RavlundaFinansministern skriver: Sic transit Gloria Mundi! Allt roligt har ett slut – så även tiden i Kåseberga.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Valborg i Åre 2007

Skärmarna bara väller ut...I år sköt vi på resan till Åre till Valborgsveckan. Påsken var ju fasansfull i Åre med storm- och orkanvindar. Fenixveckan bjöd på blandat väder. Några dagar var helt sagolika, medan andra var "sådär". De proffsiga värdarna på Skysport och Åre-klubben hade äss i rockärmen, som att åka skoter med passagerarsläde från Olympialiften till Stendalen, och hanga sig knasig. Under veckan var det planerat en Sverige Cup-tävling som tyvärr inte kunde genomföras, men det blev en väldigt bra fest istället med folk från hela Sverige.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

descriptionLördag 14 juli blev det en inspirationsdag mitt i semestern. Hela 70 flyg på Härkeberga i perfekt startvind och skön högsommartermik. Massor med piloter kom, det var faktiskt fullt på parkeringen ett tag. Några vinschelever blev klara med sin utbildning, några påbörjade kurser av olika slag.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Sista starten på Malmby

Skärmflyg - sista starten på Malmby? Fenix slängs ut från "sitt eget" flygfält efter åtta år. Fenix skärmflygklubb har haft Malmby flygfält som hemmafält varje sommarhalvår sedan år 2000. Men nu ser det ut att vara färdigfluget. Den entreprenör, BRG Marketing, som driver fältet (som ägs av kommunen) har vräkt Fenix och alla andra etablerade hyresgäster, eftersom ett stort utländskt företag hyr fältet under maj–augusti 2007.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Midsommar i Kåseberga

Midsommar i Kåseberga I midsommarhelgen var ett gäng Fenixar nere i Kåseberga och "provflög" hangen inför Fenixveckorna i slutet av juli. Provflygningen utföll med gott resultat, och hangen befanns vara i toppskick. Det var faktiskt de bästa dagar flera av oss varit med om på platsen, med ett stadigt lyft ända ned till vattenbrynet.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Påskhang i Gränna

Brahehus från ovan

Ingen Åreresa denna påsk, vi åker ju i valborg. Och tack och lov för det, med tanke på hur vädret var i Åre. Istället blev det en väldigt lyckad utflykt till hangen vid Vättern. Några var nere flera dagar med övernattning i Gränna.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Det blev bara en dags flygning i helgen före midsommar, för på söndagen regnade det. Men på lördagen var vi igång halv nio med vinschskolning. Termiken kom igång redan vid halv elva, men det var rätt blåsigt efterhand. Molngator kom och gick, men man kom inte riktigt någonstans förrän molnen löstes upp och blåtermiken började pumpa vid tretiden. Björn S och Mats D flög iväg 15 km, så nu har vi kommit igång bra. Nästa grej blir att öppna upp mot fårhagen med en färist och förlänga banan. Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Sprakande säsongsfinal på Barkarby

Termik över Akalla

Det blev en spakande säsongsfinal på Barkarby sista mars och första april. Vårtermiken släppte loss rejält när vi avslutade vintersäsongen.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

HärkebergaNu börjar vi på att ha flygit in oss på våra nya fält. Och om sanningen ska fram så är det nog ingen som saknar Malmby sådär jättemycket.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Fin februarihelg på Barkarby

Stor-Hasses fötter över Barkarby och Akalla. Lägg märke till Kista Science Tower uppe t h. [skärmflyg paragliding]

Efter eländigt väder hela hösten var det äntligen dags. 10–11 februari fixade team 1 en kalasfin hel på Barkarby med över 90 flyg flyg. Läs deras egen rapport.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)