2004

Flygning med Kung Bore

Barkarby i november 2004Första riktiga vinterdagen med djup snö och gnistrande sol på Barkarby. Johan Wallström hade inte bytt till vinterdäck, men tog tunnelbanan till Barkarby istället.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Fin dag på Malmby

Det blev en UNDERBAR dag på Malmby. Vi var lite tveksamma på morgonen men bestämde oss för att åka dit vid kl 12 och köra lite vinchning. Exakt kl 12 drog molntäcket bort och resten av dagen var idel blå himmel. Termiken kom igång lite lagom och många goa flyg gjordes, närmare 50 st.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Ekholmsnäs skärmflygTroligen har det aldrig tidigare flugits så länge, så högt, av så många i Ekholmsnäsbacken som söndagen den 25 april. Men den fantastiska dagen hade en bitter bismak: kommunen och en arrendator har fått för sig att skärmflyg och golf är oförenbara entiteter, och förklarar oss inte längre önskvärda i backen.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Överlägsna hangveckor i Kåseberga

Kåseberga 2004En av Fenix traditioner är sommarresan till Skåne. Öster om Ystad finns ett av landets bästa hangflygställen, mellan byarna Hammar och Löderup med Kåseberga i mitten. Sedan några år hyr vi en lägenhet i Kåseberga för att garantera boende i turisttäta juli. Vi har haft bra väder för det mesta, men vi har ändå successivt flyttat Fenix-veckorna framåt i tiden. Först från pingst till de två första veckorna i juli, och i år valde vi de två sista veckorna i juli. Det blev en lyckträff.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Termik i februari

Termik på Barkarby Februaris sista helg bjöd på utsökt flygväder. Vi var på Barkarby bägge dagarna, och totalt blev det över 80 flyg. Små, små cumulus-tussar kunde skönjas i skyn, och några höll sig i luften "onödigt" länge.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Pingst på Malmby

Pingst på MalmbyDet blev en fin pingsthelg på Malmby. Trots att lördagen regnade bort fick vi två fina dagar. Söndagen blev så lyckad att fältteamet sov över på Skäggesta och körde på annandagen (måndagen) också.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Putte flyger vidare

Peter Pettersson Instruktören och Fenix-medlemmen Peter "Putte" Pettersson omkom vid en olycka i Mexico torsdagen den 22 januari.

Skriv en kommentar (1 Kommentar)

Bertil Ivert vann Mälarcupen 2004

Bertil Ivert Bertil Ivert, pensionerad SAS-kapten från Fenix Skärmflygklubb vann Mälarcupen 2004. Den avgörande tävlingsuppgiften genomfördes i fina men ganska hårda förhållanden fredagen den 21 maj.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Räddningshelikoptern landar på Klövberget

Räddningshelikoptern på KlövbergetDet blev en fin flyghelg som inledning det nya året 3–4 januari. En dag på Barkarby och säsongspremiär på Klövberget. Enda tveksamma inslaget var en mindre lyckad flygning (dock ej av någon klubbmedlem) som gav landstingets ambulanshelikopter anledning att premiärlanda på Klövbergets start.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Säker flygning på Malmby

Ambulanser på MalmbyStora delar av Sörmlands räddningstjänst gjorde oss sällskap på Malmby denna helg.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)