2009

Klövberget bjöd på fin nyårsflygning

klovis_nyar_introNågra flygsugna Fenixpiloter gjorde allt för att hålla fast vid vår tradition att flyga ut det gångna året. Och detta gjordes med besked från Klövbergets nordstart nyårsafton 2009!

Skriv en kommentar (1 Kommentar)

Barkarby en dag i December

Frame133x100.22Med knappt två veckor kvar till jul. Ville vi i team 5, ge alla skärmflygare en tidig jul klapp. Den perfekta dagen på Barkarby med sol, termik, glada människor! Riktigt så blev det inte. Det började inte som vi hade tänkt oss. Det fortsatte inte heller riktigt som planerat. Slutet var verkligen något annat, samt en smula chockerande.

Skriv en kommentar (5 Kommentarer)

SC Kittelfjäll Task 2

SC Kittelfjäll - Task 2 Task 2 Bjöd på hög molnbas, röda pluppar, turbulent termik och en 6.4 mil lång bana till Ankarsund via Slussfors. Tre piloter tog sig i mål med Olof Nydhal i spetsen följd av Magnus Eriksson och Magnus Svedberg. När detta skrivs är slutresultatet inte spikat till 100%. Höjdrekordet för dagen innehas av Rolle som på 2980 meter tvingas spirala sig ned för att inte fortsätta upp i stratosfären.

Skriv en kommentar (1 Kommentar)

Utflykt till Kalkberget

KalkbergetÅter en helg utan flygning, men denna helg tog team 4 initiativ till en utflykt till Kalkberget vid Egelsvik på Mörkö. Många fick en aha-upplevelse av detta fina sydosthang som nu säkert kommer att bli flitigare besökt.

Skriv en kommentar (5 Kommentarer)

SC Kittelfjäll Task 1

sc_kitelfjll2009_small_intro Efter task 1 leder Håkan Lindqvist, Fenix Team 5 ligger i topp. Task 1 bjöd på en 58.3 km lång bana. Åtta piloter flög till målet i Ankarsund. Många piloter hade problem med GPS-navigeringen och missade turnpoints, därför blev totalpoängen inte så hög. Det skilde mindre än 12 minuter mellan Håkan och Olof Nydahl som flög in på en andra plats.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Fenix fältteamsträff

FältgruppsträffOnsdagen den 4 november samlades klubbens alla funktionärer för en fortbildnings- och utvecklingskväll – ett led i vårt långsiktiga kvalitets- och säkerhetsarbete. Vi lyssnade till ett föredrag av Lennart Nilsson, som bl.a. är mental coach, och arbetade med teamens utveckling.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Fenix Åreresa 2009

ViktorPå söndag styr de första Fenixarna kosan norrut för årets klubbresa till Åre. Vi håller tummarna att vädret håller i sig och att veckan bjuder på mängder av flygning. Följ resan här!  

Skriv en kommentar (2 Kommentarer)

Fin dag på Granholmstoppen

tensta_introDet blev en fin dag på Granholmstoppen aka Tenstamassivet, Tippen eller varför inte Fenixbulan. Vi var några glada piloter som lyckats smita från vardagens måsten för att satsa på en skön dag i solen.

Skriv en kommentar (7 Kommentarer)

Termiksäsongen är igång

Termik över BarkarbyIdag lördag 4 april startade 2009 års termiksäsong i Stockholm på allvar, efter en liten smygstart på Tvetaberg på fredagen. På bilden ligger jag och Robert Nilsson i tandem (min nya racer) och Mats Danielsson med indragna vingspetsar och kalotterna skrapande i tak på 600 meter över Akalla. Vi hade kunnat fortsätta rätt upp i himlen, men det går ju inte just här. Ändå: ljuvligt!

Skriv en kommentar (2 Kommentarer)

Upp och pröva dina vingar!

Att befinna sig tusen meter upp i luften med skärmen fortfarande packad - är inte det varje skärmflygares mardröm? Häng med ett antal flygsugna Fenixar till Långtora och höstens kombinerade skärm- och segelflygdag!

Skriv en kommentar (1 Kommentar)

Årets första FlygPub

Nu är årets första FlygPub avklarat. Tidvis var det (nästan) trängsel,  vi var som mest 24 flygare eller blivande flygare. Av samtalen runt borden att döma blir det ett bra år med resor hit och dit, eller om det nu var Alicante, slovenien och Mexico. Jenny krängde kalendrar för glatta livet, till förmån för Tromsö hang- och paragliderklub.

Skriv en kommentar (2 Kommentarer)

GranholmstoppenNu börjar vi se det färdiga resultatet av projekt Granholmstoppen. Den senaste veckan har två arbetsdagar genomförts för att tukta vegetationen på starterna, och backens nordstart liknar nu närmast en golfgreen. Vi siktar på stor invigningsfest i oktober.

Skriv en kommentar (5 Kommentarer)

Nyårsflygning på Klövberget

Nyår på KlövbergetÅret inleddes med en förbluffande fin flygdag på Klövberget. Vindprognosen sade svag nordvästvind, och väl framme på landningen kändes det knappt värt att gå upp till starten. Men vi skulle bli mycket överraskade.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

ParaTour 2009 - Slovenien

Nu har vi varit i Slovenien i snart fem dar. I går fredag var bästa dagen (hitills…). Det lyfte nästan överallt. Jag och Johan var på utflykt till Italien. Perka var på intenSIV kurs i skuggan av Kern. Mats lekte följa john med en ung tysk spoling.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)