På spaning efter den tid som flytt

På spaning efter den tid som flytt. Eller för att vara mer exakt - de två veckor i slutet av juli då vi får vara riktigt hönsiga. Kåsebergaveckorna är över och det är dags att sammanfatta. Fenix has left the building..

Den stora post-Kåsebergadeppigheten har infunnit sig efter att vi efter två sköna veckor varit tvungna att styra kosan norrut igen. Det vore ganska lagom med fullt sommarlov, tio veckor, nere i Hönsaberga. Efter två veckor har man ju just kommit igång, eller hur. Eller kanske snarare just lagt ner. Och börjat uppskatta att det inte finns någon mobiltäckning. Tystnad...

image00001 
Det har, inte helt oväntat, varit färre flygdagar än förra året (då flög vi ju nästan varje dag) men i gengäld har flygningen varit väldigt bra med det där björnstarka djupa lyftet och långa dagar. Två dagar har det gått att sticka på "distans" mellan Hammar och Löderups Strandbad, ca 8km. Är Irving första Stockholmare att göra det "åt andra hållet", dvs från Sydhanget till Hammar (rentav elevbacken, ryktas det om)? Tidvis var det väldigt mycket tyg i luften, en del tillhörande nybakade Fenix-hangpiloter! Grattis!

 

image00003

"Väck mig efter fem"

Efter en koll i loggboken kan vi summera ungefär lika många flygtimmar som förra året men fördelat på bara hälften så många flygdagar! Lite annorlunda men inte så dumt. Kvalitet i stället för kvantitet!

image00007

En tur till Hovs Hallar, taggbuskarnas förlovade land, blev det också. Några fick till och med flyga!

image00024

image00001a

Våra skånska kusiner ordnade fest på bollplanen i Kåseberga med badtunnor och Galen Gris på menyn. Kul att träffa nya och gamla hangkamrater. Just nu undrar jag var bilderna därifrån tog vägen. De kommer nog fram.. EDIT: Där var dom, ja.

image00002a

Dagen efter var det fri grillning men tyvärr var det storm och regn så det blev inte helt perfekt; icke desto mindre var det några Fenixar som hade suttit i badtunnan i 20m/s och hällande regn med påföljande grillning. Tack CPS för de som vanligt lysande arrangemangen!

 

En av finesserna med Kåseberga är ju att istället för att ha tråkigt när det regnar kan man åka iväg och ha kul ändå. I år var inget undantag. Vi stack till Dansk Teknikmuseum i Helsingör som har en rätt stor tyngdpunkt på flyg. Klart värt ett besök!

image00013

Stora flyghallen - fylld av snaskigheter. Till vänster en av de sista SAS-Caravellerna, till höger en Lockheed Starfighter.

image00012

Läs den intressanta historien om Vincent Seremet - varför är han mer eller mindre okänd utanför Danmarks gränser???

 

image00017

När vi ändå var i Danmark passade vi på att titta in på Louisiana.

 

image00032

Ett annat udda besök vi gjorde var till Yangtorp, ett kinesiskt tempel i skogen mitt i skåne. Mer udda får man nog leta efter!

När Plura och Mauro Scocco slutligen sålde ut och började göra mat-TV som alla andra, beslöt vi oss för att ta en spade och försöka komma ännu djupare ner i matlagningsTV:s lägsta nivåer. Vi tycker vi har lyckats, hela produktionen är ren Dogma; inga omtagningar, handhållen kamera och befintligt ljus. Vi vet - vi borde lagat mat i bar överkropp men det får bli nästa gång.

Så här kommer premiären av FenixTV, en helt ny upplevelse!

{vimeo}27040595|640|360|1{/vimeo}

 

UPDATE!! BREAKING NEWS!

Skivomslag

Den kände Kåsebergaprofilen B*b G. L*nd kräver ingen presentation för vana Kåseberga-parabums men visste ni att han även är skivartist? Här kan du lyssna på chartbustern som spelades in på KMC Records 1978. Titelspåret är en svensk cover på ledmotivet till TV-serien "De fattiga och de rika", som blev Nick Noltes genombrott, om ni kommer ihåg.

Personligen tycker vi nog B-sidan är bäst! Hur vi kommit över denna dyrgrip är en historia värd en egen artikel. Tack till den det vederbör. Och tack, B*b!


Du har inte behörighet att skriva kommentarer.