Vinschkurs på Barkarbyfältet

vinschkurs 1179

Nu är vi igång med vinschkurs på allvar. Ett gäng stockholmsinstruktörer har slagit sig ihop och ser till att fylla den stora efterfrågan på skärmflygkurser i Stockholm. Efter smygstart för två veckor sedan var alla på plats 3 september, och över 50 utbildningsflyg genomfördes i fint väder.

Det har under en tid varit en beklaglig brist på kapacitet för skärmflygkurser i Stockholm. Det finns instruktörer, men allt färre är beredda att ta på sig hela ansvaret för att genomföra kurser, med allt vad det innebär av att boka upp sig på helgerna för lång tid.

Lösningen, som så ofta annars, visar sig vara samarbete. Ett gäng instruktörer i Fenix och Cirrus har bildat en löst sammanhållen "instruktörspool" där man gemensamt arrangerar kurser. Även om en eller flera är upptagna en helg går det ändå att genomföra kursdagar. Instruktörerna på bilden ovan är Tomas Petersson, Ori Levin, Mats Danielsson (instr.ass), Fredrik Angrimer och Björn Hårdstedt.

Vinschkurserna genomförs på centralt belägna Barkarbyfältet som Fenix Skärmflygklubb tack vare tillmötesgående politiker och tjänstemän i Järfälla disponerar tillsammans med bland andra Stockholms Radioflygklubb.

Under sommarhalvåret är Fenix baserade på sitt sommarfält i Härkeberga, och när klubben i oktober kommer tillbaka till Barkarby för vinterhalvåret får vi utvärdera verksamheterna och se hur det kan gå att fortsätta vinschkurserna tillsammans med klubbens verksamhet.

Vinschkurserna ska även ordnas i veckorna är det tänkt, i den mån det finns elever som har möjlighet veckodagar. Det här kan bli extra intressant om det är dåligt väder i helgerna under en längre period, och något som även klubbens övriga medlemmar kan ha glädje av.

Du har inte behörighet att skriva kommentarer.