2013

Mellandagsflyg på Asknäsmalmen

20131229 introEn otippat solig söndag återvände Team 6 till Ekerö och Asknäsmalmen. Backen var omdressad och redigt lerig, men det bjöds på fin flygning.

Skriv en kommentar (1 Kommentar)

En lyckad söndag på Barkarby

Tommy startarSöndagen 8 december blev en trevlig och avslappnad tillställning i team 3:s regi. Det hanns med 29 flyg uppblandat på ett tiotal piloter. Det flögs länge i den smöriga och kalla luften som erbjöds. Mitt på dagen tog vi tillfället i akt och skojade till det!

Skriv en kommentar (3 Kommentarer)

Nya grindar i Härkeberga

harkeberga grind introNu är de trassliga elstängslen i entrén till fårhagen i Härkeberga ett minne blott. Sven-Ola och Björn tog en arbetsdag torsdag 29 augusti och byggde klart grindarna. Nu blir det lättare för fältteamen att öppna hagen, och mindre risk att få en massa volt i kroppen. Och mindre risk att fåren rymmer.

Skriv en kommentar (3 Kommentarer)

Årsmöte 2013

arsmote13 introFenix kombinerade årsmöte och klubbfest fortsätter att locka medlemmar. Vid årets tillställning lördag 16 november hade 43 medlemmar tagit sig till årsmöteslokalen på Söder, och kunde bland annat välja en nästan helt ny styrelse och hylla en rookie som vann poängplockarcupen.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Gardera med kryss – vi har nu ett nordsyd-stråk i Härkeberga

harkeberga-kryss introEn länge närd dröm förverkligades lördagen 29 juni, när Team 4 invigde det nya nordsyd-stråket i Härkeberga. I tidvis frisk vind exakt i stråkets riktning begick Tommy N H premiärflyget. Gräset har vuxit upp och allt funkar utmärkt.

Skriv en kommentar (1 Kommentar)

Team 3 jämnar vägen

barkarby 0432 introRegn och rusk, det utnyttjar ett drivet fältteam till att fixa på fältet. Söndag 27 oktober utförde Team 3 med hangarounds ett viktigt markarbete på Barkarbyfältet, som kommer att spara lindragarnas ryggar och minska risken för lintrassel.

Skriv en kommentar (1 Kommentar)

Ständigt denna Wessla!

wesslan vinjettWesslan är tillbaka i sommarvistet. Efter att säsongen 2012 avslutades med en rykande koppling har vi försökt gräva djupare i Wesslans hälsotillstånd. Svullna kroppsdelar och välfärdsssjukdomar har uppdagats. Ordination: Tarmsköljning och mer spänning i livet!

Skriv en kommentar (2 Kommentarer)

Vinschlina över Härkeberga

vinschlina-incident introLördagen den 12 oktober skedde en incident i luften äver Härkeberga. Ett sportflygplan passerade rakt över flygfältet, under en av våra piloter som höll på att vinschas upp, och var ytterst nära att kollidera med vinschlinan. Den här artikeln berättar om hur incidenten kunde inträffa, hur klubben har hanterat det inträffade, och vad vi gör för att det inte ska hända igen.

Skriv en kommentar (10 Kommentarer)

Vårvärme och friska vindar

barkarby 0127 introNu börjar vädret hyfsa till sig även om det är två steg fram och ett steg bak. På Barkarbyfältet var det torrt och skönt i gräs och luft söndag 21 april. Och en av våra piloter fick sällskap av en rovfågel med en gädda i näbben.

Skriv en kommentar (2 Kommentarer)

Svettigt trädgårdsarbete på Granholmstoppen

g-toppen arbdag introHöstens stora arbetsdag lördag 5 oktober på vår främsta flygbacke Granholmstoppen blev en stor succé. 25 medlemmar hade slutit upp med verktyg och gott humör, och tillsammans förvandlade vi en förbuskad prärie till värsta golfgreenen. Nu är backen i riktigt fint skick för vinterhalvårets lekar och övningar.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Vinterflygning på Barkarbyfältet

barkarby 0613 introTeam 1 rullar ut vinschen 3 februari i solgnistrande vinterväder.

Skriv en kommentar (1 Kommentar)

Sverige Cup i Åre

scare introÅrets sista Sverige Cup gick av stapeln i helgen 13–15 September i Åre.
Fantastiska förhållanden bjöds det på för alla tillresta och lokala piloter.

Skriv en kommentar (2 Kommentarer)

jolly Den gångna helgen var kanske inte den mysigaste vädermässigt men vad gör väl det? Team 6 trotsar kylan och visar var skåpet ska stå!

Skriv en kommentar (3 Kommentarer)

Sommaren som inte vill ta slut

harkeberga 1628 introHelgen 7–8 september gjorde vi en av de flygtätaste helgerna på länge. Team 1 håller fortfarande det svårslagna dagrekordet, från tiden på Malmby, och Team 6 leder årets vinschliga med ljusår. Men tillsammans passerade Team 2 och instruktörerna i helgen som gick den magiska gränsen 200 flyg. I strålande sol på våra två flygfält, i slutet av sommaren som inte vill ge upp.

Skriv en kommentar (1 Kommentar)

Team 3 rivstartar 2013

barkarby jan13 introFörsta söndagen på det nya året blev en suverän flygdag. Team 3 ryckte ut trots att stan låg i tjock dimma i gryningen. Det klarnade snart upp. Marken var frostig och hård, luften tjock som sirap.

Skriv en kommentar (6 Kommentarer)