2016

Vardagarna på Barkarby

Sista veckan i augusti har bjudit på härligt sensommarväder. Tre dagar i rad har vi flugit på Barkarbyfältet, och det kunde blivit en till om inte ett statsbesök hade stängt luften i hela huvudstadsområdet. Barkarby fortsätter att vara hjärtat i Fenix flygverksamhet. Passa på – vi kör på med after work-flygningen så ofta det går.

Skriv en kommentar (1 Kommentar)

Sonia på nya äventyr...

Söndagen 7 maj for en glad samling flygare till Härkeberga för att flyga högt, långt och länge. 3/4 av Team 3 som var helgens team, hade flytt till Ålleberg. Då ryckte vår nye store fältteam ledare Sonia W in och började organisera, och vips var det verksamhet både torsdag och söndag. Man skulle kunna tro att hon vill flyga.

Skriv en kommentar (6 Kommentarer)

Det var en gång, ett gäng flygsugna skärmflygare som åkte till Ullna. Vi kan kalla dom Ove, Christer, Oliver, Fredrik, Mr X och Stefan. Ullna är för dom som inte vet en liten hög med tippmassor från när och fjärran, den ligger nord om Täby, mellan Arninge och Ullnasjön. Högen har blivit större för varje år som gått, och kan med Stockholms mått nu närmast kallas berg. 

Skriv en kommentar (1 Kommentar)

Kort men intensiv hangvinter

Det blev en kort men intensiv hangvinter i Stockholm. Isen lade sig sent och vindarna ville inte riktigt stämma, men det blev en sprakande final med ett par veckor på Klövberget som vi sent ska glömma. Bland annat slog vi ett tokigt rekord med 23 piloter i luften samtidigt på Klövberget.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Första flygdagen 2016

Flygåret 2016 började för ett tiotal Fenix piloter på Barkarby. Det var en fin vinterdag med tidvis sol och en konstant vinterkyla.
Vi fick leka CSI Fenix och lösa avancerade brott. Det hanns med 31 vinschdrag.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)