Skutt på stranden

Änligen en solig söndag. I den växlande vinden valde team 4 att kalla till strandpartaj på Sätra strandbad, med balansering, handbogsering och möjlighet till hangförsök. Special appearance: Föreningens nya låneskärmar. Det blev ett välbesökt beach party.

Det har varit en varm och regnig vinter i Stockholm (och inte bara här). Blött och lerigt på vinschfälten och dessutom en del jobb med tekniken som återstår efter inbrottet i november. Ingen is betyder dessutom att få hangstället fungerar. Men det finns en plats som erbjuder möjligheter till skön markhantering och hang eller nedflyg med bergsstart – Sätra strand. Optimal vind är väst till sydväst, men kan även funka med lite nordligt inslag. Förutom några små prydnadsträd är stranden hyfsat ren från hinder. 

Team 4 valde att lägga helgens klubbaktivitet på Sätrastrand (lördagen var grå och regntung). Ett annat gäng från Fenix var på utflykt ned till Vättern, så vi valde att fokusera på våra nyblivna medlemmar. Fenix har ju (med stöd från Flygsportförbundet) köpt in två flygutrustningar som lämpar sig för nybörjare. Meningen är nya medlemmar som inte har bestämt sig för att köpa egen utrustning ännu ska kunna låna flyggrejer under tiden de bestämmer sig för om Skärmflygning är nåt de verkligen vill hålla på med. En annan tanke är att medlemmars kompisars och andra intresserade ska kunna prova på att hantera en flygskärm, och kanske bli nyfikna på att gå en kurs.

Det blev stort intresse från bägge kategorierna. Flera nya medlemmar dök upp, även sådana som varit medlemmar ett tag men haft ett uppehåll. Dessutom kom flera inbjudna besökare och coachades av Fenix funktionärer hur man får upp vingen i flygläge. När vi kom på morgonen var det väldigt svag vind, men sedan ökade det och efter 12 fläktade det på så bra att tiotalet skärmar var i luften samtidigt.

Dessutom började det bli flygbart på hänget. Kungen av Sätra strand Pierre A var givetvis på plats och visade vart skåpet ska stå med ett antal halvlånga hangflyg i den aningen knepiga vinden som dock blev bättre och bättre (i luften på bilderna ovan). Inspirerade av Pierre gjorde inte mindre än tre piloter premiär på Sätra-hanget: Anton, Alen och Flavio lade ett nytt flygställe till sina c.v. Alen är på väg ned för landning på bilden nedan.

Fenix låneskärmar var i luften hela dagen, och det var inte utan viss övertalning som vi lyckades få sista gästen Daina att koppla ur selen när det började bli dags att runda av dagen. Sammanlagt ett tjugotal personer på plats för flygaktiviteten, och tänka sig – en godkänd LOK-stödsaktivitet (undomsaktivitet).

Låneriggarna kommer normalt alltid att finnas till förfogande i fortsättningen på Fenix helgaktiviteter. Om du vid använda dem så är det bra om du säger till så att de verkligen kommer med ut. 

Du har inte behörighet att skriva kommentarer.