Årsmöte och 25-årsjubileum i vinterskrud

Med snödrivor och snölyktor som fond höll Fenix årsmöte 22 november. Trots inställda bussar och tåg tog sig 35 medlemmar till årsmötet som blev en precis lika trevlig fest som vanligt. Kanske extra festligt i år eftersom Fenix faktiskt fyller 25 år.

Fenix årsmötet är alltid kul. Denna gång hade en festkommitté med Alexander och Marina i spetsen planerat smaskiga mackor som serverades i enorma högar. Det bjöds på vin och öl och franska läskedrycker och alla var glada. Ingen var ledsen.

Speciellt denna gång var att det fanns en proposition om förnyade stadgar, vilken antogs enhälligt. Och för ovanlighetens skull blev det också en votering på årsmötet, gällande medlemsavgiften. Eftersom styrelsen (som vanligt) glömt bort att lägga ett förslag till medlemsavgift, lade avgående vice ordföranden Staffan ett förslag att för 2023 sänka avgiften från 500 till 300 kronor. Skälet till detta ansåg Staffan och flera andra skulle vara att vi nu byggt upp en stark kassa för kommande investeringar, och kan använda ekonomin 2023 till att locka nya medlemmar som väljer andra klubbar pga. lägre medlemsavgift. Meningarna gick isär, och beslutet gick till försöksvotering som visade att stödet för sänkning var störst.

På personvalssidan lämnade Staffan, Susanne och Alexander styrelsen, och ersattes av valberedningens förslag Hatoon, Lukass och Malin. Det ger oss den mest jämställda styrelsen i föreningens historia. Till ny vice ordförande valdes Magnus "Higge" Hillgren. I övrigt oförändrat.

Årets klubbmästare korades inte på tävling utan på ranking, eftersom vi inte kunnat ha något klubbmästerskap. Det blev Håkan Lindqvist. Det speciella priset "Fenix Flygkompis" som vi ger oregelbundet till någon som varit en riktigt hjälpsam person som alltid ställer upp, tilldelades i år Andreas Valta.

Festen pågick till midnatt, och alla som var där fångade en riktigt skön kväll.

Du har inte behörighet att skriva kommentarer.