Årets premiärvinsch på Barkarby

Tidig vinschpremiär på Barkarby med team 4. Trots vintersömniga maskiner blev det en fin dag med HÖGA och långa flyg.

Korkat sen start

Med viss osäkerhet på väderprognosen så bestämde fältteam 4 till slut att köra vinschning på Barkarby lördagen 27 januari. Osäkerheten medförde att vi förlade starten lite senare än vanligt vilket var korkat. Vädret var perfekt, soligt, precis under nollan, sydväst-vind samt snäll vindstyrka. Flygbart redan på morgonen.

Ha alltid med startgas

Det börjande med motorstrul. Att få igång en fyrhjuling som stått länge var inte lätt, och än värre med Wesslan. Tack och lov för att Pär Eriksson i teknikteamet anslöt och med sin motorkompetens och en tub startgas  till slut fick allt att fungera. Blev några åtgärdspunkter på teknikprotokollet.

Få piloter – mycket flyga

Det blev en begränsad anstormning piloter men oerhört bra kvalitetsflyg på kort tid för bland andra Martin, Pavel och Ðuro. Dessutom passade både Robin och Johan i fältteamet på att knacka bort vinschrost.

Sammanlagt hann vi med 14 flyg innan solen dippade och vi stängde för dagen. Glada besökare som Falken med son, Per H, Mrl,. Csaba samt blivandet pilot Warg kom förbi med glatt humör samt uppmuntrande tillrop.

Max höjd

Flygförhållanden var lite speciella, med starkt skiktad vind. Nollvind på backen, men runt 100 m och uppåt var det full speed för att komma fram överhuvudtaget. Övergången mellan noll och stark vind märktes dock inte – vinschningarna var smörsköna. Detta innebar att vi maxade höjdtaket (kanske någon meter ytterligare…) och fick extremt bra flygtid.

Utsikten söderut med knallblå himmel och soldnedgång är bomull för själen. Jäkla vacker planet och stad vi bor i!

 

Du har inte behörighet att skriva kommentarer.