Häng med till Kåseberga 2021

Ungdomar,
2020 är ett år som redan har gått till tvåtusentalets historia. Men vi får inte förfalla till förtvivlan och bitterhet utan måste vända blad och se framåt. Våren är här! Det innebär att det är hög tid att tänka framåt mot 2021 års resa till Kåseberga och Hammars Backar. 

Det gångna året har varit vår generations märkligaste. Om jag tänker ett år tillbaka så trodde jag att min vistelse i Stockholm skulle vara tillfällig tills läget klarnat lite innan det var dags att korsa gränsen igen men som den store Robert Burns en gång så väl uttryckte det "De skönaste planer, antingen de är uppgjorda av möss eller människor, går ofta om intet". Så här sitter vi ett år senare. Vi kom iväg till Hammars Backar även i somras dock. Även om det blev en lite annorlunda resa än vanligt.  Läget är lika oklart som förra året men vi vill ändå tro på att sommarlägret går att genomföra. Vi är därför inbokade veckorna 29 + 30 som vanligt.  

För dig som aldrig varit där så är Hammars Backar Sveriges främsta hang; det är här du ska ta hangbehörighet. Om de utländska flygskolorna uteblir kanske det blir gott om plats i luften i år - vem vet.  

Så här såg det ut på senaste Kåsebergaresan.

Det längsta hanget är över 4 km långt. Här en kväll i somras.

 

En dag gick vi upp på Stenshuvud och fick en fin vy av Vik, ett fint hang för de lite mer erfarna

 

Är vädret bra kan du flyga så länge du orkar

 

 

Robert gick som nästan ende man loss på Höganäs en dag

 

När himlen ser ut så här vet man att det är ett järtecken om pestilens 

 

 

 Vi har hela huset för oss själva inkl stor uteplats. 2020 fick allt umgänge ske utomhus. 

 

De som var kvar sista dagen belönades med den bästa flygningen på åratal - alla, oavsett erfarenhet,
kunde runda Kåsehuvud och växla hang bekymmersfritt flera gånger

 

Bill på bykrogen är inte med oss längre men får vara kvar på bild ändå. Bara för att.

 

Tossigt I Kasewood

 

Så glad man blir i Kåseberga! 

 

Förutom att Kåseberga är Sveriges bästa hang, som är sällsynt vädersäkert pga sjöbrisen, så är Österlen en vanvettigt trevlig plats att semestra på. Det finns massor att se och göra, du kan:

-Flyga
-Bada
-Vara i Köpenhamn på en timme! (kanske inte i år?)
-Besöka flygmuseer  (kanske inte i år?)
-Besöka Percy på Domän Sånana och pröva hans vin
-Besöka Bykrogen och pröva husets vin Inte längre!:-(
Plus några tiotal andra saker om det skulle vara stiltje

Det som är speciellt med den årliga Kåsebergaresan är det tillbakalutade tempot och den "sociala" atmosfären. Här får du många nya vänner inte bara i Fenix utan även i skärmflygsverige utanför klubben. Det går väldigt snabbt att vänja sig vid ett par timmars daglig flygning följt av pilsner med ljugfest på Bykrogen varje kväll. Det är lite ”Tune in, turn on, drop out” över Kåseberga. På vilket annat ställe kan du promenera från sängen upp till starten på fem minuter?

Många har tagit sin hangbehörighet här och vill du snabbt få mycket flygtid, ja då är det hit du ska åka. Tala med Fenix instruktörer eller med SkyAdventures i Kåseberga. Som vanligt hyr vi hela övervåningen på Logen. fyra fräscha lägenheter på mellan 40–46 kvm, fullt utrustade med kök, badrum, TV och trådlöst nätverk, med sängplatser för 4 personer per lägenhet. Numera har vi hela uteplatsen för oss själva, med grillar och grejor. I mån av plats kan det finnas möjlighet till "medföljande" också även om vi naturligtvis prioriterar piloter.

 

  

IMG 3941

William Arnes motorcirkus är det klassiska målet för en utflykt till Kiviks marknad. Vi får se om det är läge i år.

IMG 4192

 ...eller en åktur med Östra Skånes Järnvägar Ingen trafik i år!

 

 

 

 

 Fast helst flyger vi!

 

Here´s the deal:

Ingen av oss vet hur smittskyddsläget ser ut i mitten på juli eller om vi fått vaccin. Men målsättningen är att genomföra resan och vi gör därför precis som vanligt. Vi har inte betalat något ännu och du står därför ingen risk om du betalar in till klubben nu. Skulle resan ställas in pga smittskyddsläget betalar vi helt enkelt tillbaka dina pengar. Det kommer naturligtvis en tidpunkt då vår värd vill ha besked om klubbens bokning - av eller på - och det är redan i mitten av maj. Därför behöver vi ha in anmälningar så snart möjligt så vi i god tid vet hur många som är på och vi kan planera.  Har du frågor och funderingar kring detta så ring mig på 0731560822

  • Kåsebergaveckorna är från lörd 17/7 till lörd 31/7, eller veckorna 29 och 30 ifall du hellre tänker så.
  • Pris per natt: 510 kr. Som tidigare år kommer vi ha maxtaxa, den är i år 5.100:- och gäller för hela tvåveckorsvistelsen inkl. frukost! 
  • Observera att vi inte kan garantera plats på Logen om du inte förbokar.

Jag vill också bli en parabum! Hur bokar jag? 

Anmälan:  Kåseberga - anmälan 2021(denna sida kräver inloggning)

 


 

Din plats reserveras först när betalningen är på kontot. Skriv "Kåseberga <förnamn efternamn>" på betalningen! 

Frågor på det? Maila hans.eklund alfakrull live.se

Kolla äldre Kåsereportage

Åsså mer om Österlen. .. http://www.osterlen.com/

Stå inte och glo - anmäl dig nu!

 

Du har inte behörighet att skriva kommentarer.