Häng med till Åre valborgshelgen 2020

 

Nu är det snart dags för en av årets höjdpunkter: Valborg i Åre! I år har vi hyrt lägenheter mellan torsdagen den 30 april och söndagen den 3 maj, då liftarna stänger för säsongen.

Det är tre nätter i fantastiska lägenheter där du på ena sidan har Åresjön, och på den andra ligger liften VM8:an på ett stenkasts avstånd, som tar oss till alla de fantastiska starterna på Åreskutan! Här kan man starta i nästan alla vindriktningar, och med litet tur får vi prova både hang och termik under perioden!

I år finns ju ett fokus på de som inte flugit så länge och studenter *med* bergsbehörighet är prioriterade! Fenix anordnar inte kurs i berg under denna resa, tyvärr.

*** Uppdatering! : Med tanke på Covid-10 epidemin: "Om du redan nu känner att du bill boka av, ska det göras 30 dagar före planerad ankomst för att få 80 % av betalda pengar tillbaka. Alltså på måndag 30 april. Om du vill avvakta med is i magen och se hur det utvecklar sig, så har vi förhandlat med Skysport om att skjuta på nästa tidsgräns nästan en vecka, från 20 till 15 dagar före ankomst. Om du avbokar senast 14 april får du då 50 % tillbaka. Därefter 25 % och senare än 10 dagar före ingenting"

Hang i Tväråvalvet är en riktigt fantastisk upplevelse! Här ser vi Per starta, med Björn och Jenny i luften redan

Efter flygningen kan man ägna sig åt balansering eller att ljuga om sina bedrifter över en landningsöl.

Det finns flera sidor av Skutan! Här ser vi den verkliga baksidan där piloter sällan flyger. 2019 bjöd på tillfälle att starta från toppen!

Å så litet mer hang i Valvet!

Lämpligt medel mot alltför kraftig solbränna är bra att packa ner. Vårsolen kan vara intensiv!

Grillkåtan bakom Lake Lodge

 

Läs mer om hur vi hade det förra gången: reportage från Åre-resan 2019.

Filmer från Åre-resan 2019

Fakta:

Åka: Själva transporten till och från Åre ordnar du själv - samåk i bil eller åk tåg. Dit: Antingen nattåg med ankomst torsdag morgon eller bil/tåg på torsdagen. Hem: söndag 3 maj.

Boende: Vi bor tre nätter (to 30 april - sö 3 maj 2019) i moderna lägenheter i Lake Lodge, Draklanda vid Åresjön.

Pris: Fastpris 1200 kr för tre nätter inklusive slutstädning - lakan och handduk tar man med själv, eller bokar extra från Lake Lodge. 

Mat: Samordna gärna i respektive lägenhet! Självhushållning gäller!

Liftkort: Kan köpas vid liften alldeles nära boendet. 

 

Anmälan: Åre - anmälan 2020 (denna sida kräver inloggning) 

Du har inte behörighet att skriva kommentarer.