Det är hög tid att planera din semester i Kåseberga. Vi gör i år på ett annat sätt än vanligt, och prövar att förboka boendet i Kåseberga. Solståndet, pensionatet där vi brukar bo, bygggs om. Det blir lite dyrare, men väldigt mycket fräschare. Det blir därför svårt att basera hela vistelsen på "öppet hus" som vi gjort tidigare, utan vi kör förbokning som på våra övriga resor. Alla medlemmar har fått ett mail med samma innehåll som denna artikel. Och så hoppas vi på fina dagar som vanligt, som den på bilden nedan.

Vi brukar ju boka delar av pensionatet Café Solståndet i Kåseberga strax öster om Ystad varje sommar, för att flyga oss knasiga på de ljuvliga kusthangen under två veckor. Nu är det så att våra värdar Ingrid och Björn har sålt Café Solståndet, MEN: Den nye ägaren har stora planer som redan är under genomförande.

Hela övervåningen i stallet (där tidigare Sveriges mest lyhörda dubbelrum fanns) blåses nu ur helt och istället byggs där fyra toppfräscha lägenheter på drygt 40 kvadratmeter (se ritning nedan). Även de ytor som tidigare var rena vindsutrymmen (ovanpå caféet) tas i anspråk för detta.

Lägenheterna kommer alla bli fullt utrustade med kök, badrum, TV och trådlöst nätverk och ha sängplatser för fyra, max fem personer. ”Konfigurationen” i rummen kommer vara två sängar i ett sovrum, en stor bäddsoffa samt möjlighet till en extrasäng. Caféserveringen öppnar igen, nu i det gamla galleriet på bottenvåningen! Vi kan alltså fika hemmavid igen!!

Det här ger oss en unik möjlighet att packa in fler personer än tidigare i ett boende med hög standard och i mån av plats bättre möjlighet till "medföljande" (även om vi prioriterar piloter om det blir fullt). Vissa kanske saknar sunkigheten i den gamla lägenheten men vi andra kan glädjas åt att slippa köa till toalett och dusch, inget mer tokbelamrat kylskåp eller snavande över utrustning som ligger spridd överallt heller. Vi har nu möjlighet att samla klubben mitt i Kåseberga istället för att hysa in folk utspridda här och där på Österlen. Lite mindre lumpen. Lite mer stil.

Vi har fått en bra offert av nye ägaren men det förutsätter att vi slår till och visar att Fenix är en viktig framtida kund. Klubben kan inte boka alla lägenheterna i två veckor utan att veta att de blir belagda. Därför prövar vi med förbokning i år.

Here’s the deal

Kåsebergaveckorna är under tiden 19 juli–2 augusti (vi har senarelagt årets vistelse några dagar för att få hang-SM och CPS-festen mitt i vistelsen).

Pris per natt: 210 kr om du bokar senast 27 april. För 260 kr/natt kan  du i mån av plats boka efter 27 april men observera att vi inte kan garantera plats på Solståndet om du inte förbokar! Naturligtvis ska vi som förr försöka härbärgera drop-in-besökare men som sagt - detta blir i mån av plats, eventuellt på andra platser i och runt byn. Det finns dom i klubben som redan nu har bestämt sig för att “förvärma” Solståndet i veckan före.

Hur bokar jag?

Du bokar din Kåsebergavistelse genom att sätta in 100 kr per bokad natt som bindande anmälningsavgift samt att du i kontotexten, eller per email till kassören, anger ankomst- och avresedatum.

Vi kommer ha någon form av maxtaxa men det återstår att se efter hur många nätter den utlöses.

Årets tjejdagar (som arrangeras av Club Parapente Syd och förbundet) går av stapeln i Kåseberga 17-20 juli. Du kan även boka för denna vistelse. Troligen kommer vi att ha klubbinstruktör på plats redan från den 14 juli om det är flygbart.

Du som vill vet mer om Kåseberga

För dig som är gammal Kåsebergaflygare behöver de här veckorna inga ytterligare kommentarer. Du vet vilka episka stunder och dagar det brukar bli.

Har du inte tidigare varit i Kåseberga – läs i aktivitetskalendern samt i tidigare års reportage om Sveriges sydöstra hörn – ett av landets bästa flygställen! Kolla här (all info i faktarutorna är av naturliga skäl inte 100 % aktuell – vi håller just på att uppdatera vår flygställeguide):

http://www.fenixflyg.se/reportage06/kaseberga06/kaseberga06.htm

http://www.fenixflyg.se/reportage05/skane05/skane05.htm

http://www.fenixflyg.se/reportage04/kaseberga04/kaseberga04.htm

http://www.fenixflyg.se/reportage00/pingst00/pingst00.html

Kåseberga-general Hans Eklund för styrelsen (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.)

Du har inte behörighet att skriva kommentarer.