Nytt godis på fenixflyg.se!

Nu introducerar vi några nya funktioner på hemsidan. Visst var det på tiden med lite nytt godis, ett lyft utseende och ett något omstuvat innehåll... det tyckte i alla fall vi.

Under hösten har webmaster Fredrik Angrimer utvärderat och integrerat ett antal nya funktioner för vår hemsida och sett över den grafiska formgivningen något och nu introducerar vi alltså några väl valda tillskott. Sedan någon månad har webbgruppen bestående av Fredrik, Hans Eklund, Stefan Fagerholm, Olof Eriksson och Björn Hårdstedt stött och blött för- och nackdelar med funktionernera och deras vara eller icke vara på sajten. Vi hoppas att de kommer att stimulera till daglig aktivitet och göra sajten roligare, mer innehållsrik och mer levande. Sen, som alltid med nya funktioner kan det strula men förhoppningsvis löper det smidigt. Hör gärna av er med feedback, antingen som kommentarer till denna artikel eller som mail till webmaster(a)fenixflyg.se.

Nog med snack, vad har då lagts till?

Videogalleri
Här kan du lägga till länkar, eller som man säger, "bädda in" videoklipp/filmer (det fordras bara att du är registrerad på fenixflyg.se). Filmerna ligger fysisk på andra video-sajter såsom YouTube, Vimeo, DailyMotion mfl. Att ladda upp egenfilmat högupplöst material på vårt webbhotell är inte möjligt då det är väldigt svårt att få ekonomi i detta då webbhotellen tar hutlöst betalt för hårddiskutrymme och laddningsvolymer.

MEN, däremot erbjuder nu Vimeo.com (och säkerligen fler inom kort) ett generöst alternativ där du tillåts att ladda upp 500Mb per vecka (!) (varav 1 video i HD-upplösning för dom som börjat filma i HD), vilket är mer än de flesta behöver. Sen kan man enkelt "bädda in" filmen i vårt Videogalleri. Vimeo ger också möjligheten att ladda ner den uppladdade originalfilen. På sikt kommer det befintliga FenixGalleriet utrangeras till förmån för detta integrerade alternativ. Vimeo har också ett betalalternativ med 2Gb i veckan (varav obegränsat med HD-filmer) men detta alternativ erbjuds enbart till amerikanska medborgare än så länge. Denna spärr ska dock släppas inom kort. Vi ska då undersöka ett evetuellt klubbabonnemang. Det befintliga Fenixgalleriet som står i min garderob erbjuder inte heller någon backup och har naturligtvis inte samma driftsäkerhet men har i mitt tycke fungerat tillfredställande under dom gångna åren, i brist på vettiga alternativ.

Sen innehåller det befintliga Fenixgalleriet även en foto-del och denna del kommer att ersättas av ett integrerat fotogalleri (inom några månader). Utvecklingen av denna komponent (samma leverantör som videogalleriet) är i slutskedet och den erbjuder bra funktioner där man enkelt kan skapa kategorier, ladda upp sina foton, enstaka eller flera åt gången, skriva beskrivande texter till bilderna och naturligtvis visa dom som bildspel, kommentera och betygsätta. Men som sagt, denna funktion finns inte idag men är på gång.

Medlemmarnas alster
Här har du möjlighet att skriva egna artiklar som nödvändigtvis inte är att klassa som rena klubbnyheter/klubbarrangemang (att skriva är reserverat för Fenixmedlemmar, läsa kan vem som helst göra). Du kan skiva om vad som helst, typ resereportage, resedagbok, berätta om smitningar eller flygställesrekningar du gjort, hur du bygger vindvimplar på ett miljövänlig sätt, hur du bakar skärmflygarpepparkakor i stället för pepparkakshus, ja bara fantasin sätter begränsningen. Alla skärmflygrelaterade betraktelser är välkomna. Varför inte dra igång en månadskrönika? Du har full tillgång till dina alster och kan redigera och ta bort dem när du vill. Du kan naturligtvis även ladda upp dina egna bilder för att användas i artiklarna.

MMS från när och fjärran
Nu kan du skicka in mobil-hälsningar från när och fjärran som ett MMS direkt till fenixflyg.se. MMS (multimedia messaging service) stödjs av i princip alla mobiltelefoner idag och gör det enkelt att skicka in ett foto tillsammans med ett textmeddelande. Så gör oss avundssjuka genom att visa oss när du flugit eller gjort något annat kul.

När du skickar MMS:et så anger du mms(snabel-a)fenixflyg.se som mottagare istället för ett mobiltelefonnummer som man oftast gör annars. Inom några minuter kommer meddelandet ut på hemsidan.

Ny menystruktur med en tydligare Community-del
Med dom nya funktionerna blev Innehållsmenyn väldigt lång och aningen rörig. Därför har vi nu samlat "community"-delarna såsom Anslagstavla, Medlemmarnas alster och Videogalleriet, MMS från när och fjärran och Fenixtorget i en separat meny nedanför Innehållsmenyn.

Nytt sidhuvud med ny och tydligare inloggningsfunktion
Ett nytt "sidhuvud" och ett tydligare och enklare inloggningsförfarande har stått högt upp på önskelistan. Nu ska det förhoppningsvis inte undgå någon om man är inloggad eller inte och har du ibland svårt att komma ihåg vad du heter kan du läsa det högst upp till höger på sidan.

Hjälp & Tips - så funkar det
Längst ner i Communitymenyn finns det numera hjälp kring de olika community-funktionerna. Än så länge är det ganska sparsmakat men det kommer att fyllas på allteftersom. Denna hjälp ska förhoppningsvis ge svar på dom vanligaste frågorna.

Du har inte behörighet att skriva kommentarer.