Fenixflyg.se uppdaterad

Det planerade underhållsarbetet på hemsidan löpte väl, trots ett litet överdrag i tid. Bland annat gick underhållet ut på att uppgradera sajten till senaste Joomla-versionen samt att installera ett nytt filarkiv. Men naturligtvis slank även lite nytt godis med...

Följande är gjort:

1) Vi introducerar nu en Flyglogg-sektion i Communitydelen genom att flytta fram positionerna för Flightlog.org (aka Loggboka), vilken tidigare låg lite anonymt under Tävling/XC. I dagsläget innehåller sektionen inte så jättemycket förutom några direkt-länkar till Fenix sida och Sverige-sidan av Loggboka samt en introduktionsartikel. Flyglogg-sektionen kommer att utökas efter hand.

2) Jag har utvecklat och installerat en ny Flightlog-modul som visar när det finns nya flyg loggade av våra Fenixpiloter samt övriga svenska piloter. Idén fick jag från VSK:s hemsida, som haft denna funktion sedan länge. Modulen hämtar sitt underlag direkt från Flightlog.org och presentera det på vår Förstasida. Om något flyg registrerats idag eller igår dyker det upp en lite "Ny!"-ikon för att signalera detta. I annat fall ges en länk till det datum då senaste flyget registrerats. Inom en snar framtid ska jag nog fixa så att även namnen på piloterna hämtas och presenteras, allt för att ge cred åt dom som flyger och loggar ;-) Sen kommer det nog oxå en modul för Distansligan, som presenterar den dagsaktuella ställningen. Men det blir när tid finnes...

3) Sajten är uppgraderad till Joomla 1.5.9 som innehåller en del säkerhetsfixar och felrättningar.

4) Ett nytt filarkiv är installerat där de gamla dokumenten kommer att återställas. Detta återställningsarbete är dock inte påbörjat ännu.

5) Joomlas cache-funktion är aktiverad för att få ner svarstiderna. I takt med att populariteten och funktionerna ökat på vår hemsida har svarstiderna gått upp. En enkel åtgärd är att aktivera Joomlas cache-funktion. I och med detta slipper databasen och php-scripten köras så hårt vid varje sid-förfrågan. Vi provar detta ett tag och utvärderar. Sen finns det en uppsjö av andra åtgärder att sätta in men det blir i nästa fas.

 

Det var allt för denna gång. Hepp!

Du har inte behörighet att skriva kommentarer.