Skriv en artikel för fenixflyg.se

Nu har vi gjort det enklare för alla medlemmar att skriva artiklar. Varför inte låta kreativiteten flöda och ge oss ett reportage, en Parapedia-artikel, promota en flygrulle eller skriva några rader om någon nyhet som kan vara av intresse för flygsverige? Du kan när somhelst skapa nya artiklar eller uppdatera dina befintliga direkt via webbsidan.

Till att börja med vill jag tacka Lennart Karlsson / LEK som tagit sig tid att testa och utvärdera den nya artikelskrivningsfunktionen och givit mig värdefull feedback. LEK har under arbetets gång skrivit två artiklar till vår Parapedia-sektion. De innehåller matnyttig information om radioapparaterna som fältteamen använder då vi vinschar - allmänbildande och värdefull information - läs dom.

Så hur gör du då för att skriva artiklar? Nedan ges en kort-kort version så att du kan komma igång. Har du lite datorvana behövs inte så mycket mer. Men, jag filar just nu på två guider, en som mer i detalj förklarar hur artikelskrivningen fungerar och en som beskriver den layout och det upplägg vi använder för våra artiklar. Jag lägger ut dessa så fort de är klara.

 

1. Logga in.

2. Välj "Dina artiklar" i "Du är inloggad!"-menyn.

3. En lista med dina befintliga artiklar visas. Här kan du välja att uppdatera en befintlig artikel eller skriva en ny genom att trycka på knappen "Ny artikel".

4. Väljer du "Ny artikel" öppnas en editor/ordbehandlare och du kan börja skriva direkt och ladda upp och infoga bilder mm.

5. När du är klar med artikeln sparar du den genom att trycka på knappen "Spara".

6. Innan en ny artikel publiceras på sajten måste den aktiveras. Detta kan idag göras av webmaster alternativt någon i styrelsen. Vi får ett mejl när en ny artikel skapats. Detta förfarande krävs bara vid en helt ny artikel, inte om du uppdaterar en befintlig.

 

Den nya artikelskrivningsfunktionen ersätter också den gamla som användes för "Medlemmarnas alster". Jag har konverterat dessa alster till vanliga artiklar som nu är åtkomliga för uppdatering av er som skrivit där sedan tidigare.

Vi passar också på att byta namn på "Medlemmarnas alster" till "Pilot's Corner". Här kan du skriva artiklar om i princip vad som helst såsom dina egna reseplaner, blogga om vardagens strapatser eller varför inte vädra dina galna idéer rörande någon ny uppfinning? Ja, allt som alltså inte arrangeras in under våra ordinarie sektioner platsar här.

Mycket nöje!

/Fredrik 500, webmaster

 

 

Nu är det buslätt för medlemmar att skivar artiklar på fenixflyg.se. Varför inte bidra med ett reportage, en Parapedia-artikel eller någon annan nyhet? Du kan närsomhelst komma åt och uppdatera dina artiklar. Samtidigt byter vi namn på Medlemmarnas alster till Pilotbloggen och tar bort den befintliga editorn för dagens Medlemsalster. Nu blir alltså artikelskrivningsfunktionen densamma oavsett under vilken avdelning man väljer att placera sina artiklar.
Du har inte behörighet att skriva kommentarer.