Nypremiär för Fenix-PPC:n

fenix ppc_intro Nu drar vi igång Fenix PoängPlockarCup, Fenix-PPC:n kort och gott. Vi har valt ut 15 vändpunkter runt Härkebergafältet och 10 vändpunkter runt Barkarbyfältet.

Vi gjorde ett försök för några år sedan men saknade då ett webbaserat system att logga flygen med. Det är på plats nu och nytt för i år är också att vi valt ut 10 vändpunkter runt Barkarbyfältet vilket innebär att alla flyg från våra bägge fält räknas. 

Din uppgift är att flyga över vändpunkterna, en eller flera per flyg. Varje vändpunkt räknas max en gång per flyg, men antalet flyg är obegränsat under året. 

Du hittar Fenix-PPC:n under menyn XC & Tävling ovan. I modulen Fenix PPC en bit ner till höger på sidan kommer du också att se den aktuella ställningen. Observera att denna modul är tom fram tills dess att någon registrerar första flyget.

Poängplockarcupen är en tävlingsform som har sitt ursprung i Åre. Den går ut på att man ska flyga runt i närheten av startplatsen, nå vändpunkter som är värda olika antal poäng beroende på hur svåra de är att nå, och sedan helst återvända till startplatsen. Tävlingen är öppen för alla, var och en på sin nivå. Det handlar mer om glatt humör och att flyga mycket, än att vara en superdistanspilot. De närmsta av punkterna kan man nå ganska enkelt, men man måste vara bestämd och taktisk.

Vi har valt att göra tävlingen ännu enklare än den ursprunligen var i Åre. Inget handikappsystem, och det spelar ingen roll om du utelandar eller tar dig hem (tänk dock på att P1:a påste ha rekognocerat planerad utelandningsplats i förväg). Man behöver heller inte redovisa flygen med gps, men det kan vara kul att flyga med gps om man har en. Tänk dock på att man verkligen ska vara RAKT ovanför vändpunkten, inte bara passera genom utkanten av en cylinder som på tävlingar där gps används.

För att stimulera våra medlemmar till att logga alla sina flyg på flightlog.org är det obligatoriskt att först logga sitt flyg där för att få tillgodoräkna sig flyget och poängen i PPC:n. Observera att GPS inte är ett krav! Det räcker med "på heder och samvete".

Man börjar alltså med att logga flyget på flightlog för att sedan registrera det i PPC:n här på sajten och då klistrar man helt enkelt in hela webbadressen till flightlog-flyget.

För dig som flyger med GPS hittar du waypointfilen med alla vändpunkter för såväl Härkeberga som Barkarby här >>

PPC:n pågår till 31 oktober och prisutdelning sker i samband med vårt årsmöte. Fina priser utlovas!

fenix ppc_harkeberga

1. Härkeberga kyrka (1 p) 9. Bensinstationen i Skolsta (5 p)
2. Silo vid Högby gård, vid travbanan (2 p) 10. Långtora kyrka (4 p)
3. Bårskärs gård (2 p) 11. Långtora flygfält (10 p)
4. Lada vid skogsbryn i Sävlinge (2 p) 12. Frösunda kyrka, på vägen mot Örsundsbro (10 p)
5. Lilla Värsta, gård på gärde öster om Örsundbrovägen (2 p) 13. Jet bensinstation vid riksväg 70 nära E18 (15 p)
6. Nybylund, gård på gärde NO om Långtoravägen (2 p) 14. Biskopskulla kyrka (15 p)
7. Träddunge på fält öster om gård Valgeby och kraftledning (2 p) 15. Lådö vägkors vid husvagnsförsäljning (20 p)
8. Bergtäkt i skogen vid Rånkan (4 p)

fenix ppc_barkarby

16. Hästa gård (1p) 21. McDonald's (4p)
17. Crossbanan, norra änden (1p) 22. Husby gård (6p)
18. Granholmstoppen (2p) 23. Grusparkeringen (6p)
19. Tryckeriet (2p) 24. Häggviks trafikplats (8p)
20. Säbysjöns södra ände (2p) 25. Edsvikens norra strand (12p)
Du har inte behörighet att skriva kommentarer.