Premiär för nya Flygpuben onsdag 17 april

harrysDags för premiär för Fenix Nya Flygpub. Efter en lång tids letande efter en ny lokal har styrelsen fastnat för nyöppnade Harrys vid Södra station. Onsdag 17 april kl 18 är du välkommen för att själv bedöma om vårt val håller måttet.
Som ni säkert sett har vi haft en diskussion en längre tid om att förnya Flygpuben. Men det har inte funnits några riktigt självklara kandidater till ersättare för Broncos där vi huserat i många år. Efter ett upprop tidigare i vår fick vi in några förslag, och sedan dess har styrelsen varit ute och testat ett antal ställen. Vi vågar nu göra vårt val av första kandidat till ny Flygpub-lokal. Det blir Harrys vid Södra station som får äran att ta emot hungriga och törstiga flygtyper onsdag 17 april. Samma tid som vanligt, dvs från kl 18.

På Harrys hittade vi de komponenter som styrelsen listat för en lyckad Flygpub: centralt läge med bra kommunikationer, bra utbud på mat och dryck till rimliga priser, mingelvänligt, möjlighet att visa bilder/film, pratvänlig akustik och ljudnivå. Vi har inte ett helt eget rum som på Broncos. Istället får vi en del av lokalen som i hålls fri från andra reservationer. Miljön är "elegantare" än på tidigare ställen – någon har uttryckt det som att "jag vill kunna ta med min sambo utan att det blir pinsamt". Det finns både ståbord med höga barstolar och sittbord för mer traditionellt ätande. Det är i gatuplanet med ingång genom huvudentrén på Swedenborgsgatan eller sidoentrén på Fatburs Brunnsgata, mitt emot en av utgångarna ffrån pendeltåget.

Harrys är en kedja som växt snabbt i svenska småstäder (har inget att göra med klassiska Harrys stöl 19 spänn i Kungshallen). Nu etablerar sig franchiserkedjan även i Stockholm. Man kan kalla Harrys för "sportbar light". Inredningen är sportpubig, men det är inte tv-skärmar överallt som på t ex O'Learys eller All-star. Ägarna har ambitionen att erbjuda en lugn miljö som nog kan passa oss bra. Utbudet av öl och vin är bra, och maten smakar bra. Det tog lite tid att få in maten när vi provåt delar av menyn för ett par veckor sedan, vi får se hur det går i praktiken.

Välkomna alltså till Södermalm på onsdag 17 april. Du hittar dit med pendeltåg till Stockholms södra (utgång Swedenborgsgatan), eller T-banan till Mariatorget (utgång Mariatorget) eller Medborgarplatsen (utgång Björns Trädgård). Innerstadsbussarna 43, 55 och 66 stannar utanför dörren. Parkerar gör man lämpligen i parkeringsgaraget under Medborgarplatsen, gatuparkeringen är knepig.

Sidoentrén från Fatburs Brunnsgata leder direkt in i vår del av lokalen.

Läs mer om Harrys >>

Du har inte behörighet att skriva kommentarer.