PPC 2021

Introduktion till paralogg.seNu är det dags för årets version (den 10:e) av vår klassiker poängplockarcupen PPC. Vi fortsätter med att du inte behöver registrera in punkterna. Det räcker med att anmäla sig till tävlingen och logga på flightlog. Tävlingen pågår 2021-04-30 till 2021-10-31.  Nytt flyg | Alla flyg

På grund av att vi haft paus i vinschningsverksamheten startas årets PPC senare än vanligt.

Läs mer om PPC nedan.

 

Vi fortsätter med samma regler:

  • Alla punkter (utom några undantag mycket nära våra fält) har en cylinderstorlek (radie) på 400m. Det innebär att du måste flyga närmare punkten än 400m. Erfarenheten från första årets 100m och ett antal snöpligt missade punkter, är en anledning till detta. En annan anledning är att 400m är standardstorlek vid tävling, vilket bl a gör det lättare att lägga in i GPS. Dessutom kan man börja fundera på taktik i hur man tar punkterna.
  • Poäng kommer bara att räknas ihop på flyg som loggats med GPS-tracklog på flightlog. Sammanräkning av poäng görs automatiskt, så man behöver inte längre registrera flyg och tagna punkter här på fenixflyg.se
    Om man inte har en flygGPS, så finns idag möjligheten att logga med sin smartphone. GPSdump finns t ex för Android, så slå på den, lägg den i fickan och flyg. När du landat kan du ladda upp direkt till flightlog. Mer info/handledning kring GPS-hantering för intresserade finns här: Fenix PPC - GPS-loggning.

Punkterna kan studeras på google maps,  Karta med PPC-punkterna (zooma in så ser du cylinderstorlek på kartan, klicka på dem för beskrivning). Fil med waypoints finns där också - eller här 

(Screenshot för Härkeberga)

PPC 2021 

Det fungerar som tidigare, man kan ta vilka punkter man vill, i vilken ordning man vill, men man får bara poäng för en punkt en gång per flyg.
Den med flest poäng när Oktober slutar vinner och får pris på årsmötet.

Samma punkter och poäng som förra året.

Förra året flyttade jag efter tips från Lennart Karlsson FPC11 Långtora klubbstuga söderut, så vi inte kommer för nära de "akrobatflygningsboxar" de deklarerat. Som kompensation lade jag till en ny punkt FPC32 Hammarby en bit norr om Långtora. Se till att kolla kartan och ladda ner nya waypointfiler till ditt instrument.

(Efter tips om termiktrigger från Magnus A flyttades 2019 Fröslunda kyrkas punkt (FPC12) till dungen strax väster om kyrkan, vilket gjorde att jag missade den senast...)

Tävlingen är öppen för alla medlemmar i Fenix, anmälan görs genom att skicka ett mejl till undertecknad (förnamn(at)efternamn.com) 

Ha kul och flyg högt, säkert och långt. Och ha koll på luftrummen.

/Staffan Rolfsson

Hör av er om ni har frågor

Nytt flyg | Alla flyg

Du har inte behörighet att skriva kommentarer.