Vi reser till Alicante 17-25 september

Häng med på årets höstresa. I år väljer vi ett flygområde som många lärt sig älska, nämligen Alicante på den spanska sydostkusten. Det blir en väldigt prisvärd resa med mysigt boende i en by i bergen. 

Vi brukar alltid ha en resa till sydeuropa som avsutning på termiksäsongen. När vi kommer hem är det definitivt höst. 

I år provar vi ett boende och arrangemang som är nytt för Fenix men väl utprovat av några av våra medlemmar. Det är ett svenskt par som driver ett pensionat och golf/flygcenter i Alicante.  

Vi bor i byn Finestrat 35 min från Alicante flygplats. Frukost serveras ute på på någon av restaurangerna i byn, ungefär som i Algodonales men ingår i priset. Det finns tio restauranger bara i Finestrat att välja mellan för kvällsmaten.

Det finns många startplatser i området. Den närmaste kräver erfarenhet, så det beror lite på vilka som deltar i resan vad vi väljer. Vi har två minibussar till förfogande, så vi kan ha en kvar på berget för de som bara flyger platsbundet och vill upp igen.

Det blir många flygdagar eftersom resan går lördag till söndag med avresa på morgonen och hemresa på kvällen. 

Priset för boende i dubbelrum med frukost, guidning och transporter (även transfer flygplats) blir 500 euro. Vi har köpt flygbiljetter med SAS vilket innebär två fria incheckade bagage om 23 kg och möjlighet att ändra biljetten.
Flygbiljetten kostar 3 600 kr. Med ett totalpris på under 9 000 kr blir det här en väldigt prisvärd resa. Om vi fyller alla platser kan det bli ännu lägre, vi har tagit lite höjd i priset i fall några platser skulle bli vakanta.

Eftersom vi inte kommer att ha någon tjänstgörande instruktör med på resan, så behöver du som deltar ha licens Pilot 1. Det här går att ordna under våren och sommaren. Vi kommer att ha en Pilot 1-kurs speciellt för dig som vill följa med på resan. Teorikursen kommer att hållas så snart som möjligt, du ska bara ha inträdeskraven klara, alltså 50 höjd- eller hangflyg och 10 timmar flygtid. 

Anmäl dig till Fenix höstresa genom att betala flygbiljetten och handpenning på boendet 1 000 kr, alltså totalt 4 600 kr till Fenix plusgiro 92 28 75-0. Du kommer att få biljetten sänd till dig som bekräftelse på din bokning. Du som vill följa med och ta Pilot 1-licens under sommaren, kontakta instruktör Björn Hårdstedt.

Det ska så bli kul med en resa till Spanien igen!!!

 

Du har inte behörighet att skriva kommentarer.