Skip to main content
Fenix Skärmflygklubb – Paragliding Club – Stockholm

Vintervinschning på Tvetaberg

Äntligen blev det sol och snö på Tvetaberg. Den första riktiga vinterdagen 1998, 26 januari, bjöd på gnistrande skärmflygväder.

Efter en blåsig lördag då vi sökte tillflykt till Ekeröbacken, blev det en efterlängtad flygdag i bländande sol på gnistrande torr snö. Vinschutbildningen fortsatte, och det låg hela tiden en lång färgglad kö av skärmar upplagda för flyg. Totalt under dagen gjordes hela 60 drag.

Det var mycket strul i den hårda blåsten. Flera linbrott och kapade linor. Det låg en skarp vindgradient på cirka 150 meter som förvandlade vinscharna till abrollar när den hårda västan tog tag i skärmarna på väg upp. Och det kunde bli lite stökigt även på vägen ned. Micke Andersson fick sig en riktig resa när han med full speed gick igenom vindgradienten på nedvägen, i ett av de häftigaste frontinslag som skådats på Tvetaberg. Det tog ett par varv innan tyget kom i ordning, men för stolthetens skull gjorde Micke några wing-overs när pulsen sjunkit under 200.

Janne och Klemens vid starten

Janne på motorcykeln var en av dagens vinschhjältar. Klemens närmast kameran gick startledare stor del av dan.

Björn H tog bilderna med en Kodak digitalkamera (och fördjupade under helgen sina studier i praktisk skogsvård efter en gransyning i Ekeröbacken – där står fortfarande en gran som saknar topp).


Skapad: 19 Maj 2008
Du har inte behörighet att skriva kommentarer.

Comments powered by CComment