Skip to main content
Fenix Skärmflygklubb – Paragliding Club – Stockholm

Jakt på nya flygställen

Det hade varit svinkallt hela veckan, och ingen ville vinscha i –20°C. Beväpnade med finskaliga topografiska kartor, kompasser och ispik, gav sig fältteamet istället ut och rekade nya flygställen.

 

Först gjordes ett försök att flyga på Klövberget i den svaga brisen, men det var så kallt att när Olle och Henrik fikade på starten, så frös tepåsen fast i koppen.

På väg mot Björnberg vid Tollare

Så de åkte istället runt och kollade upp intressanta klippor. Och hittade flera stycken. Det kanske allra mest spännande är ett rent sydhang i Nacka som Björn Svedemar hittat. En hög klippa nära Tollare folkhögskola som kräver is för säker landning (man kan i nuläget troligen köra bil på isen nedanför). Flygområdet är ganska stort, större än t ex Korpberget, och tillåter troligen fem–sex piloter i luften samtidigt om det blåser minst lika många sekundmeter. Ett annat möjligt sydhang hittades på Lidingö, även där sker landning på isen. Det ligger nu isar som under den värsta fimbulvinter, och vi hittade denna helg alltså TVÅ nya sydhang med landning på isen. Ge oss 5 m/s syd, och vi stiger till väders!


Skapad: 01 januari 2009
Du har inte behörighet att skriva kommentarer.

Comments powered by CComment