Skip to main content
Fenix Skärmflygklubb – Paragliding Club – Stockholm

Dubbelseger för Norrsken i Mälarcupen

Mälarcup-segrare med kranskulla

Det blev en godkänd tävling igen på Mälarcupen som avgjordes i Kristi Himmelfärdshelgen. Väderprognoserna var förskräckliga, och som en av de tävlande som kom resande från en helt annan del av Sverige sa: "Jag trodde ni skulle blåsa av tävlingen, jag väntade bara på samtalet". Men något sådant samtal ringdes aldrig. Självklart var vi på plats på torsdagen, som emellertid bjöd på en massa grå himmel och regn. Så här såg det ut när vi bogserade vinscharna över bron i Strängnäs:

Mälarcup-segrare med kranskulla

Fredagen var inledningsvis ännu värre, men kvällen blev fin och det friflögs på Tärna.

Lördagen såg allt ljusare ut för oss som studerade väderkartor under fredagen, men problemet var att välja fält. Det såg bättre ut med sol och termik på Malmby, men vinden skulle enligt prognoserna vrida från nordväst till rak väst på eftermiddagen, och då blir det knepigt på Malmby även med den nya sektorn. Så det blev Tärna. Det ymniga regnandet tidigare i veckan tvingade fram vissa markarbeten för att mopparna skulle kunna dra ut linor på torra land, men sedan såg allt bra ut. Fyra vinschar fanns på plats, varav en stod som reserv om vi skulle drabbas av något haveri. Tre fyrhjulingar skuttade av iver att dra ut linor när tävlingsledare Heléne Kihlström öppnade fönstret.

Himlen fetade igen med moln direkt, men det gick att flyga. De knepiga förhållandena skiljde agnarna från vetet, och självklart var det Peter Sjöstedt och Magnus Österberg som tog sig längst av hemmapiloterna. Men det var faktiskt Ulf Nylander från norrlandsklubben Norrsken som flög allra längst – han tog sig nästan hela vägen till målet i Enköping. Och klubbkompisen Anders Jonsson blev tvåa. Peter Sjöstedt knep tredjeplatsen.

Mälarcup-segrare med kranskulla

På söndagen flytttade tävlingen till Malmby, där en triangel ritades upp på uppgiftstavlan i strålande sol och termikgubbar som såg ut som mindre atombombsdetonationer. Det fanns en del skepsis angående vädret, men vi släppte i alla fall lös tävlingsheatet. Vädret blev starkare, och starkare. Nedan sitter Johan Wallström redo på Wesslan för nästa drag när "höga" moln tornar upp sig. Strax efteråt beslöt tävlingsledningen att avbryta dagens uppgift, när andra vändpunkten hamnade rakt i ett åskväder. Och det tog heller inte lång stund innan vädret ballade ur. Kolla hagelkornen i Mats Danielssons hår. 

Johan och moln Hagel

Vi fortsatte attt friflyga ett tag. Vinden växlade hit och dit och vi ställde en vinsch i vardera änden av fältet för att "luras". Nedan har vi ställt Bettan nere i södra änden av fältet. Micke Wedberg är på gång att dra ut linorna. 

Bettan

Under tiden ställde vi i ordning prisbordet under våra partytält. I grevens tid skulle det visa sig, för snart vräkte regnet ned, och prisutdelningen kunde börja. I år kunde de tre på prispallen glädja sig åt var sin prischeck i valörerna fem, tre och ettusen kronor.

Prisbordet  Prisutdelningen inleds

Komplett resultat finns här.


Skapad: 20 mars 2008
Du har inte behörighet att skriva kommentarer.

Comments powered by CComment