Skip to main content
Fenix Skärmflygklubb – Paragliding Club – Stockholm

Nytt distansrekord på Malmby under premiärhelgen

Efter en lång, kall och blåsig vår blev det äntligen dags för sommarpremiär på Malmby flygfält, nästan en månad senare än planerat. Och våra distanspiloter angav tonen direkt, bland annat med ett nytt rekordflyg.

malmby 1025

På lördagen var det inget höjdarväder. Med ostlig vind rakt från sidan över granskogen blev det jobbiga starter och turbulent i luften, och låga höjder. Några åkte till Tvetaberg och startade i den perfekta vinden där istället, och Håkan Lindqvist kom nästan hela vägen till Malmby. Andreas Florén tog sig drygt halvvägs.

På söndagen vred vinden upp mot norr och det blev tidvis utsökta förhållanden. Ganska stökigt på låg höjd trots den stabila skiktningen, men betalningen kom mitt på dagen då ett koppel piloter greppade ett fint lyft och försvann i samma rör rätt upp i skyn. Andreas kom långt även idag, längs 55:an söderut. Andreas är ju en ganska nybliven P2:a, som visade framfötterna redan i fjol och i år hunnit med ett antal fina flyg (bl a först i tak på Tvetaberg).

Men dagens man är en av klubben verkliga veteraner, nämligen Mats Danielsson. Han flög hela vägen till Katrineholm – ett mål som vi tidigare mest skojat om (till exempel så sent som i telefonsvararmeddelandet på söndagmorgonen). Det blev preliminärt ungefär 57 km, och det är det längsta flyget från Malmby någonsin. Tidigare rekordet slogs under Mälarcupen 2003 då flera av de tävlade tog sig till Trosa (det gällande svenska damrekordet i fri och planerad distans slogs vid det tillfället). Till Trosa är det 5 mil jämnt, så det var en fin putsning. Grattis Mats! Fenix webbredaktion tycker att det är värt en flaska champagne!
F ö har Mats, Håkan och Andreas anmält ett lag till Mälarcupen. I helgen som gick flög de tillsammans över 14 mil.


Skapad: 22 mars 2008
Du har inte behörighet att skriva kommentarer.

Comments powered by CComment