Skip to main content
Fenix Skärmflygklubb – Paragliding Club – Stockholm

Andra helgen på Barkarby bjöd på kalasväder

Det har varit en bra start på vintersäsongen på Barkarby. Team 6 följde upp förra helgens lyckade säsongsstart, med drygt 50 flyg lördagen 13 oktober i strålande sol och jämna sköna vindar.

Det var många medlemmar som besökte Barkarby för första gången, och det kom ett gäng telefonsamtal typ: "Var är det, jag står här bland en massa hästar" eller liknande.

Mycket att titta på denna dag. Av doften att döma finns det olja i dessa motorer.

Glädjande var att flera upptäckt hur smidigt det är att åka tunnelbana till Barkarby. Man promenerar då genvägen bakom golfbanan och kommer fram vid grinden på kullen (som öppnas på hemligt vis: man skruvar loss låsfästet i dörrstolpen).

Ser ni skärmen som stiger mot vädret? Möte i luften

Det är sorgligt att Barkarby ska läggas ned, man tänker extra mycket på det en sådan här dag, då det är en så härlig aktivitet. Förutom oss och motorflygarna så höll två gyrokoptrar igång med demoflyg och skolning, och mitt på dagen kom en DC3:a och landade. Att Järfälla kommun vill göra sig av med en sådan här kulturskatt är obegripligt. Nedan är det några av skärmflygarna som smiter genom "hemliga grinden" mot klimatanpassad hemresa med tunnelbanans blå linje från Akalla.

Peter Vikander flaxar förbi. Fenix för hållbart resande: mot tunnelbanan.


Skapad: 18 mars 2008
Du har inte behörighet att skriva kommentarer.

Comments powered by CComment