Skip to main content
Fenix Skärmflygklubb – Paragliding Club – Stockholm

Laragne – Äntligen tävling

Vi vaknar till en dag med sol, inte mer än 5/8 moln, och vi ser små cumelutter på inversionen halvvägs upp på berget. Den milsvida utsikten från köksfönstret har inte varit så vacker sedan vi kom hit.

Väl på briefing så skyfflas vi snabbt in i bussarna för transport till start. Prognosen är att det finns ett kort flygbart fönster innan det överutvecklar och blir CB. Jag och Einar hamnar i den stora bussen som tar en paus nedanför berget.

  
GPS-övning                                                           Task Briefing

Dagens task är tre waypoints på 30 km runt den närmaste delen av dalen. Fönstret öppnar kl 12, 10 min efter breifing, och det är ”elapsed time” alltså fri tidpunkt att passera startlinjen. Vi blev varnade för risken att tasken skulle stoppas...

Eugene, Cirrus, kom iväg hyfsat fort, men vi Fenixpiloter tog lunch före start. Det visade sig bli ödesdigert. Väl i luften kom många av oss i en dålig utsläkt cykel och var nära att bomba. Fredrik gjorde en heroisk räddning efter att ha sparkat kottar på reservlandningen. Efter lite kämpande kom vi i alla fall upp till molnbas.


Molnbas på Chabre ridge

Därifrån gick det snabbt till första turnpoint 5km bort längs ridgen längs Chabre. Einar han nästan till TP2 medan jag presis hunnit till TP1 när vi uppfattar att tasken stoppats. Då var även Andreas, Tor, Ola och Robert i trakten av TP1. Det visade sej bli en tävling i att starta tidigt. Jag är inte alls bitter. Den tidiga starten gav Eugene en 20e plats totalt i heatet.


Molnen som stoppade tasken

Björn S gjorde en Gevalia och landade bredvid huset där vi bor nere vid Saleon. I övrigt fick vi alla en kort men uppfriskande flygdag

 
Ola på väg mot TP1                                                     Vårt  hus på prärien

/Håkan och Einar


Skapad: 09 juni 2008
Du har inte behörighet att skriva kommentarer.

Comments powered by CComment