Skip to main content
Fenix Skärmflygklubb – Paragliding Club – Stockholm

Laragne – Lilla Huset i Saléon

Dagen började som alltid i det härliga huset i Saléon med luxulös frukost bestående av kaffe, färskpressad juice, äggröra, yogurt, nybakat bröd, ostar och goda korvar och allt övrigt man kan tänka sig till Pétit déjeuner för att förbereda sig inför dagens flygning. Solen lyste och lite blå himmel syntes faktiskt vilket varit de bästa förutsättningarna hittills.

 

Briefingen och prisutdelningen från gårdagens tävling vid 9.30 hölls kort för att snabbt kunna få upp ca 120 piloter upp på berget, så flygning kunde påbörjas tidigt innan dagen blev för överutvecklad vilket har varit fallet nästan varje dag här.

Väl uppe vid starten i Chabre hade molnen växt ganska snabbt vilket gjorde att vi friflygare stack iväg före tävlingsstarten för att hinna flyga lite. Tävlingstaskerna blev satta till ett minimum då sannolikheten för att tävlingen skulle bli stoppad var ganska stor. Helene beslöt sig för att inte flyga, kanske klokt då vi hörde lite åska, och var hjälten som hämtade upp alla utelandare.

 

Luften bjöd på mycket termik och det gick lätt att hålla sig uppe dock lite bumpy för någon som inte har så mycket flygtimmar. Sofia, som kurvade upp till molnbas - gött, landade vid huset I Saléon, precis som Björn gjorde dagen innan. Dagens flygning avslutades således med en kall öl på verandan, underbart!

 

Björn sin vana trogen lanadade även nu i en trädgård och kom i trevligt samspråk med en pratsam fransam. Cirruspiloten Eugen ligger just nu på 20:e plats (bästa av alla som åkt ner) och på första plats i rookie-ligan!! Tävlingen stoppades även idag pga av mastodonta CB:s som kom från flera håll och åska som närmade sig. Så tyvärr kunde våra tävlande piloter inte slutföra uppgiften, närmast kom Fredrik som kom i mål – men försent. Johan landade på nödlandningen och fick en extra motionsrunda när han strongt promenderade uppför berget.

 

På kvällen var det skärmflygarfest på torget i Ribieres där det bjöds på pizza och paella, trubaduren var misstänkt likt ”Side Show Bob” från Simpsons. Fredrik och Ola visade sig vara gamla Star Trek entusiaster och roade sig under kvällen med att snacka Klingon likt gamla "Trekkies" och använda den hemliga Star Trek hälsningen – ingen kommentar!

Ja, när kvällen var slut var den skönt att få gå och lägga sig och slumra till i den underbara himmelsängen i Saléon-huset!

/Sofia Friborg, Johan Bergkvist & Eugen Moldovan


Skapad: 10 juni 2008
Du har inte behörighet att skriva kommentarer.

Comments powered by CComment