Skip to main content
Fenix Skärmflygklubb – Paragliding Club – Stockholm

Flygfest i solen på Barkarby

Äntligen vackert väder på Barkarby! Lördagen bjöd på sol och perfekt startvind. Ett 15 tal piloter mötte upp och det flögs både på hög och högsta höjd.

Väderprognoserna lovade tidigt i veckan att det skulle bli flygbart på lördagen. SMHI höll vad dom lovat och levererade sol, perfekt startvind och en nästan väl stark vind på höjd. Detta gjorde att dom flesta releasade straxt under 600m!!! (Tack för det Arlanda).

 Från luften ser det så här härligt ut...

 

 

Team 5:s nye vinsch-slusk Turbo-Tor gjorde sina sista utbildningsdrag på Wesslan, under överseende av Folke. Han är nu legitimerad vinschoperatör.

Björn flög tandem så det stod härliga till. Det här med att koppla releasen är och förblir ett mysterium för oss alla!

Det verkar som att det löste sig med releasen.

Här gör sig Irving klar för bakåtstart under överinseende av Folke...

Det funkade ju denna gång med.

F-500 har slitits sig från blöjorna och luftar sin Addict 2.

Detta är den sista bilden på en hel och ren Wesselman vinsch. Någon gång mellan 16.00-17.00 tillstötte ett litet tekniskt bekymmer. Det välde ut en himla massa rök från vinschen. Vi tror alla att Folkes radio har slut på batteri och han gör röksignaler till oss, men så var det tyvärr inte. Någonting i växellådan är trasigt och det sprutar olja på lägsta höjd, bl a på avgasröret, därav röken. Det blev en liten snörplig sorti på dagen, men vi hann med ca 40 drag och lämnar över till Team 6.


Skapad: 19 oktober 2008
Du har inte behörighet att skriva kommentarer.

Comments powered by CComment