Skip to main content
Fenix Skärmflygklubb – Paragliding Club – Stockholm

Åre 2009 – Invasionen är ett faktum

Dag 5 på Fenix Åreresa går till historien som en av de bästa. Alla var i luften!

Åre

Kl 23:55 onsdag kväll anlände vi till Åre, trötta,flygsugna och upprymda av de förhandsbesked vi fått från Hans och Jill påvägen upp. Torsdagen såg bara för bra ut!  Snabbt packa upp, ner i säng och sova. Imorgon får vi flyga med resten av Fenixgänget, vi är 30 piloter på plats!

Torsdag morgon mötte vi upp de andra vid Skysport för en första morgonprognos. Vid Svarta Fåret kom en morgonpigg leende Jill glatt gående mot morgonbriefingen. Sune satt utanför Team Parabums nya högkvarter och konstaterade att "Det där molnet betyder att det blåser, ..mycket.. och det där är våg." Skysport bestämmer sig för att ta med eleverna till Hummeln, vi traskar upp till Fenixlägenheten för att kolla vad El Prez och kamrern har för planer. I lägehetsdörren möter oss Falken JR, som glatt pekar på en skärmsäck och säger "Pappas kopter". En blivande flygare? Vi velar men bestämmer oss för att åka upp. Väl uppe möter vi hela elevgänget som traskar ner under långspannet för att starta. Vi börjar pulsa efter nerför backen, men Lena, vaken och rapp som alltid tycker att vi ska vänta lite och se... Bra val! Plötsligt hör vi Herr Olander på radion, "Nu är vi på sydstarten och det är alldeles förträffligt." Vi vänder då upp igen pulsar, gnetar och kryper upp i lössnön.

Kurva!

Nu börjar ett antal helt otroliga timmar. Alla flyger överallt. Björn försvinner iväg bort mot Björnen, Kent börjar följa efter men fegar ur och gör en pricklandning på Draklanda, Lena ligger uppe och kurvar i timmar, själv gnetar jag med mina starter men kommer iväg på andra försöket, tack Hinas, och får äntligen njuta ett skönt nerflyg. Ner över östra, håller ut vid Hummeln eftersom jag, tvärtemot alla andra inte vill ha termik just nu. Helt underbart. Väl på Draklanda så är det bara att packa ihop och åka upp igen. En snabb lunch och sen är det dags för Sverige Cup-tävlingen. Vi kollar in våra tävlingspiloter på starten och hejar på, både våra Fenixar men även Jenny, som startar som enda tjej. Way to go!

När alla har startat iväg är det dags för oss igen. Svag vind nu och moddig djup snö, suck. Kent drar iväg, Lena sticker också, jag gör ett försök, trampar djupt, ett till kommer nästan iväg men trampar djup och hamnar på mage, surt. På´t igen, nya försök men efter ytterligare en tur nere i slänten ger jag upp, snön är för sölig och mjuk, jag sjunker för djupt och fastnar igen.

Parapulsing

Nu tryter orken och det är inte längre bra elevväder så jag packar ihop och åker ner. Arg? Sur? Förnärmad? Nej. Frustrerad? Ja. Nere på Skysport är det fullt på verandan, en landningsöl i solen och allt känns bara underbart igen. Den ena skärmen efter den andra dimper ner. Alla med stora leenden.

 Landningsöl

Nu blir det bastu och en stunds vila. Tillbaka till Skysport där Sune har fixat grillen vid vattnet, och vi får en fantastisk kväll vid brasan, strax före 22 lämnar vi brasan och går hemåt. Vid Holiday Club sjunger Årekören in våren vid den stora brasan och det får avrunda vår första dag, den 5:e dagen på Fenix Årevecka 2009. Imorgon säger prognosen att det ska bli ännu bättre...

Valborg


Skapad: 30 april 2009
Du har inte behörighet att skriva kommentarer.

Comments powered by CComment