Skip to main content
Fenix Skärmflygklubb – Paragliding Club – Stockholm

Magnus Österberg vann Mälarcupen

Med tre tävlingsdagar av fyra möjliga får 2009 års Mälarcup räknas som en av de bättre. Det blev inga höga poäng eftersom det var ganska svårfluget och få piloter kom iväg. Men de som lyckades gjorde det desto bättre. Magnus Österberg vann, igen. Tvåa blev Johan Svärd, en av de gästande skåningarna, och trea vår egen Håkan Lindqvist som äntligen fick till det på hemmaplan.

På bilden från vänster: Mimmi Micic (fyra), Håkan Lindqvist (trea), Johan Svärd (tvåa) och Magnus Österberg (segrare). Om ni undrar vad Håkan har på kinden, så är det mälarcup-tatueringen från festen kvällen innan.

Det blev genomförda tävlingsuppgifter på torsdagen och lördagen (fredagen regnade bort), och på söndagmorgonen, när det fortfarande duggregnadei högkvarteret på Långtora, var spänningen stor. Skulle det bli en avgörande tävlingsdag i det som såg ut som ganska lovande väder?

Det blev det – i väder som växlade mellan i stort sett allt från stekande sol till skyfall, och med vindar som växlade både styrka och riktning, och med varenda molntyp från skolböckerna på himlen INKLUSIVE mångskiviga lenticularis och cumulonimbus stora som medelstora upplandskommuner. De första tecknen på att något var på gång kom när den grå himlen plötsligt började spricka upp och sex–sju piloter fick kontakt med stig och kurvade på låg höjd en lång stund rakt över fältet.

Termiken sätter igång

Det mesta flöt på bra, både tävlande och funktionärer skötte sig fint. Och bortsett från att alla radioapparater började krångla kollektivt en stund på lördageftermiddagen, så fungerade även tekniken utmärkt. Bara tre linbrott under hela tävlingen, jämnt fördelade på de tre vinscharna.

Sänd fler bilder och intryck från Mälarcupen till mig så bygger jag på detta reportage. Själv satt jag mest vid vinscharna och såg inte så mycket mer. Där såg det ut så här:

Vinscharna

Alla resultatlistor kommer att finnas på Mälarcupens webbsida.
Läs även rapporter från Mälarcupen på Sofias blogg.


Skapad: 24 Maj 2009
Du har inte behörighet att skriva kommentarer.

Comments powered by CComment