Skip to main content
Fenix Skärmflygklubb – Paragliding Club – Stockholm

Barkarby en dag i December

Joakim_Start

Med knappt två veckor kvar till jul. Ville vi i team 5, ge alla skärmflygare en tidig jul klapp. Den perfekta dagen på Barkarby med sol, termik, glada människor ! Riktigt så blev det inte. Det började inte som vi hade tänkt oss. Det fortsatte inte heller riktigt som planerat. Slutet var verkligen något annat, samt en smula chockerande.

Redan på fredag kväll började vi anna oråd, vårat specialdesignade telefonmöte på 08-50005000 hävdade att det var fullt när vi var tre pers inne. Det var i detta utsata läge som det omstridda och så här i efterhand konstaterat  felaktiga beslutet att inte ha verksamhet på lördagen togs. Även lördag kväll strular tekniken, för att inte tala om söndagmorgon. Men efter mycket om och men, står vi till slut på Barkarby och är redo att dra upp Joakim. Vind riktningen är utmanade men styrkan lagom, så joakim fick bra träning i att starta i sned vind.

Joakim_till__vders

Vädret var inte det bästa. Det gick från nästan sol till mulet, lite snö och nästan sol igen ganska snabbt.

Joakim_landning

Joakim på väg att landa.

Svante_alternativ_vinch__teknin

Svante testar ny vinch teknik. Den gamla hederliga att ligga rakt mot lina funkar den med.

Folke_p_weslan

Folka festar loss med Wesslan.

Hkan_Stefan_Lena

Så här glada var Håkan Stefan och Lena. Efter att Lena visat pojkarna ett alldeles nytt sätt att räkna och summera kasan. Det är ganska enkelt på pappret men väldigt svårt i verkligheten. Man räknar pengarna, skriver läsligt i flyglogen och summerar klart.

Efter detta hjälte dåd kom nästa chockerande revolution från Lena. I stället för att spekulera och gissa var pågående fältteam vill ha väskan, hisstrumma på söder, parkbänk tredje trädet från vänster. Antydde hon att vi kunde ringa upp Team 6 direkt, och fråga. Vi testade och även detta funkade.


Skapad: 14 december 2009
Du har inte behörighet att skriva kommentarer.

Comments powered by CComment