Skip to main content
Fenix Skärmflygklubb – Paragliding Club – Stockholm

Klart starta bana 24!

barkisplogning_introMånadens medlem heter Freddy Boman. Likt en riddare på en gul springare kom han sättandes över snöviderna för att undsätta en fager skärmflygklubb i nöd.

Man får väl gå tillbaka till åttiotaliska urkunder för att minnas lika höga snödrivor. Redan efter de första stora snövädren i januari tvingades vi konstatera att det bara var att lägga ner vinschningen tills vidare. Ingen hjälp stod att få och vi har som tur är kunnat trösta oss med en del fin hangning istället. Men så dyker Freddy upp med sin traktor! Freddy började redan för en vecka sedan med att bryta igenom huvudbanans plogvall som började närma sig alplika dimensioner. Idag fredag var det dags att göra resten. Snöläget visade sig faktiskt vara till och med ännu besvärligare än vad vi redan visste. Traktorn körde fast bara efter ett par meters plogning och därför blev det till att backa,köra-fram, köra fast, backa loss, köra fram osv. Med tanke på att varje vildsint attack mot snön stannade efter ett par meter så har Freddy gjort en sisådär 300-400 växlingar mellan fram och back idagÖverraskad. Samtidigt var vädret episkt fint idag; solen värmde skönt trots kylan i luften och hade man haft trasan med och en abroll på traktorn så...ja, nåja. Några plåtflygare tog tillfället i akt att starta för en eftermiddagstur i de episka förhållandena; till och med gyrokoptern var ute och klapprade i vårsolen.

Vid femtiden  var det dags att försöka hitta vår hangar som försvunnit i en misär av snö och gamla lastpallar(!). Bara att ploga fram hangaren tog säkert mer än trettio minuter! Med en traktor - Inte med teskedar Överraskad! Nåväl - samtidigt som mörkret slutligen började falla blev det klart och vår tappre traktorkusk kunde köra västerut in i solnedgången. Tack, Freddy!

image00001

Är det en ubåt? Nej det är en traktor på väg genom snön

 

image00002

 

image00004

 

image00006

 

image00011

Iskristallmoln

 

image00010

Svensk konsthistoria har begåvats med ännu ett klassiskt motiv efter ""gråtande zigenerska" och "Gammal fiskargubbe från Bohuslän": Volvo L30B i solnedgång!

 

 


Skapad: 05 mars 2010
Du har inte behörighet att skriva kommentarer.

Comments powered by CComment