Skip to main content
Fenix Skärmflygklubb – Paragliding Club – Stockholm

Nu har vi flyttat till sommaren

 

Flytt

Söndagen 16 maj flyttade vi till sommarfältet i Enköping-Härkeberga. Vi hittade dock inte själva sommaren.

Redan klockan åtta på söndagmorgonen var Tor först på plan på ett ödsligt Barkarby. Björn anslöt en stund senare efter att ha hämtat pappas släpkärra. Vi morsade på ett par motorflygare som satt inne i EAA-lokalen och ritade på det nya flygfältet i Bro. Därefter mot Enköping i 80 km/tim.

Allt befanns vara i gott skick i Härkeberga, där Mats, Peer-Åke, Staffan och Folke anslöt. Containern var välstädad och luktade gott när vi öppnade. Det är Wesslan och en moppe vi tagit upp. Vi ska ju försöka fortsätta med mitt i veckan-flygning på Barkarby (både för att utnyttja flygtillfällen efter den kassa våren, och för att markera närvaro och hålla positionerna på mark och i luften) så Bettan och en moppe är kvar.

Någon flygning blev det dock inte denna dag. Vinden låg precis vinkelrätt mot banan, och friskade i i perioder. Dessutom var det rätt kallt. Skarp kontrast mot den ljumma eftermiddagen och kvällen före då det troligen slogs grillningsrekord i Sveriges trädgårdar.

Lite info: Janne har själv alla åkrar runt fältet i år, men det är nysått på det nordvästra fältet. Vi frågade eftersom vi vill försöka vrida fältet i år så fort det kan behövas. Vi får då en mer nord-sydlig bana som är vriden cirka 30 grader från den normala strippen. Det här kan bli aktuellt efter midsommar då grödan rotat sig.

Vi hälsade också på Lone, som haft en lite besvärlig vår med sjuka lamm. Men nu är de pigga igen. Hon skulle dock vilja ha fårhagen ostörd en helg till, så 22–23 får vi klara oss med bara flygfältet.


Skapad: 16 Maj 2010
Du har inte behörighet att skriva kommentarer.

Comments powered by CComment