Skip to main content
Fenix Skärmflygklubb – Paragliding Club – Stockholm

Se upp i backen – solstrålar i nacken

granholm 08

Efter en ovanligt regnig och lerig höst blev det äntligen minusgrader och sol. Nordlig vind funkar dåligt för vinschning så det blev ett bra tillfälle att flyga på Granholmstoppen igen, med solen i nacken. De två första dagarna i december färgades snön av reflektionerna från mängder av fyllda kalotter.

Foto: Björn H och Oliver Torlo

granholm 09

Både hög och låg var på plats, vilket visar storheten i denna lilla backe och dess betydelse för skärmflygningen i Stockholm. Här är det instruktör Ola som vädrar tyget.

granholm 06

Tommy K är ny i Team 4 som hade vakten denna helg. Tommy är en av många nya medlemmar i Fenix 2012.

granholm 15

Solen lyser bakifrån, norrifrån. Högst upp på toppen värmer solen halva kroppen, vinden kyler den andra.

granholm 10

Skuggan från kullen sträcker sig långt ut på fälten där vi landar. Det var svaga vindar stora delar av dagen, men fläktade på korta stunder – precis aningen för svagt för att kunna hänga kvar.

granholm 12

Hoppsan – ständigt dessa taggbuskar. Team 4 rensade lite både på lördagen och söndagen, men insatserna från övriga var klena. Det är med taggbuskarna som med vädret – alla snackar om dem men få gör något åt dem. Om ALLA tog med sig en sekatör, och varje gång de flög på Granholmstoppen klippte ned en buske var, då skulle problemet vara löst.

granholm 14

Skönt väder med urban silluett.

granholm 13

Oliver på väg in för landning. Skuggorna räcker allt längre.


Skapad: 03 december 2012
Du har inte behörighet att skriva kommentarer.

Comments powered by CComment