Skip to main content
Fenix Skärmflygklubb – Paragliding Club – Stockholm

Team 3 rivstartar 2013

barkarby 3608

Första söndagen på det nya året (6 januari) blev en suverän flygdag. Team 3 ryckte ut trots att stan låg i tjock dimma i gryningen. Det klarnade snart upp. Marken var frostig och hård, luften tjock som sirap.

Först fick teamet skotta sig in i hangaren. De drivor som blåst upp mot porten hade inte riktigt smält ned ännu. Nina, Mats och Boris slet med tillgängliga trädgårdsredskap, och hade lagom fått fram och kopplat Bettan på Boris dragkrok när Stefan G och Björn kom med moppen på släp från hemlig förvaringsort (där vi förvarar den sedan inbrottet i somras).

barkarby 5231

Vi ställde upp för start i ostlig vind. Det här var första gången vi flög sedan vi rev häststängslet, och notera på bilden ovan att vinschen står längre upp i backen än tidigare – den klippta starten syns 50 meter längre ned. Den här lilla förflyttningen uppför backen ger en höjdskillnad som förbättrar sikten mellan vinsch och start, med säkrare starter som följd. På sikt är det möjligt att flytta den östra änden av vårt startstråk ännu längre österut. Det blir nödvändigt när Barkarbystaden i framtiden börjar närma sig västerifrån.

barkarby 0117

Stefan och Nina riggar starten medan flygsugna medlemmar strömmar till med frost i fjädrarna.

barkarby 0123

Mats både flög och körde vinsch idag. Vid hans vingspets står Henrik som utförde akrokonster både i luften och med bilen på den isklädda rullbanan.

barkarby 0903

Joel samlar sig för sitt första tandemflyg för vinschbehörighet med instruktör Björn.

barkarby 4668

Det var vansinnigt vackert, med låga moln, rester av morgondimmorna, som vi flög genom och ovanför.

barkarby 1859

I Fenix drar vi ut linor med stil. Stefan G har letat rätt på en mycket passande hjälm för en vinschdragarkusk. Hoppla! Och javisst, det är samme Stefan som ledde Feedback-seminariet under höstens fältgruppsdagar.

barkarby 2532

Boris och Mats hjälptes åt med vinschandet under dagen. Boris hittade en ny knapp på sin kamera. Eller om det kanske var ett nytt objektiv. Prova att ladda hem bilden i din bildläsare, och snurra den snabbt. Det blir jätteroligt.

barkarby 0130

En av dagens höjdpunkter var den moderniserade betalningsrutinen. Nina hade plockat med sin iZettle kortdragare, och det gick bra att betala vinschningen med kort. Det här ska vi ta upp på kommande styrelsemöte, för det känns som en självklar grej i en modern klubb. Christian W och Nina blev så här glada av att få utföra premiärtransaktionen.

barkarby 0126

Gott om medlemmar i frosten. Vi lade ut mer lina än någonsin tidigare, nästan 1 300 meter, och varje start nådde maxhöjden 1 500 fot som vi idag var rätt angelägna om att hålla eftersom det var tät inflygning till Arlanda rakt över oss.

barkarby 5270

Dagarna är korta i början av januari. Solen började gå ned redan vid halv tre-tiden, men om man stannade kvar länge i luften blev dagen längre.

barkarby 1827

Christian och Björn på väg in för landning. Det börjar bli lite kyligt. Strax kommer Mats på vinschen att bryta dagen eftersom det börjar bli för dåligt sikt i det bleka ljuset.

barkarby 5049

Och vi har inte mer än nätt och jämnt packat ihop när det blir ordentligt mörkt. Igen med hangaren, moppen iväg till sitt säkra bo, och så låser vi igen grindarna efter oss, efter ännu en underbar dag på Barkarbyfältet. Tack vädret och tack Team 3.


Skapad: 07 januari 2013
Du har inte behörighet att skriva kommentarer.

Comments powered by CComment