Skip to main content
Fenix Skärmflygklubb – Paragliding Club – Stockholm

17. Tvetaberg

Tvetaberg ligger strax sydväst om Södertälje och har varit hemmafält för Airsports/Stockholms Skärmflygskola. 

Tvetaberg är ett av de fält som är igång väldigt mycket under sommarhavåret, även i veckorna när det är bra termik. Normalhöjd är 600 meter /2000 fot) men det går att öppna till 900 meter. Inte superhögt alltså, men det är ganska bra termik runt fältet, och inte sällan görs långa flyg söderut. Och då kan man faktiskt ta bussen tillbaka – det ligger en busshållplats precis vid fältets ena ände.

Framtiden för verksamheten på Tvetaberg är osäker när detta skrivs.

Hitta dit

Om du kommer från Stockholm tar du av till höger efter broarna över Södertälje kanal. Kör E20 mot Göteborg (ta INTE av mot hamnen, utan fortsätt E20 genom den långa kurvan). När det blir rakt igen svänger du av till höger nere i svackan efter bara några hundra meter mot Centrum och Nynäshamn. Fortsätt rakt igenom korsningen, och kör parallellt med, till höger om, E20 tills vägen tar slut vid en OK-mack. Där tar du vänster och fortsätter under E20 förbi Scanias stora områden mot Tvetaberg. När du kommer fram till den stora röda ladan med vit text Tvetaberg på gaveln är det dags att välja väg. Så här tar du dig till startplatserna:

Om det blåser västlig vind kör du förbi ladan och ner i svackan, där du tar vänster mot Lerhaga och Åleström. Följ vägen någon km tills du ser östra starten på långa fältet till höger efter en utförsbacke. Parkera på vägen om det är lerigt.
Om det blåser (sjöbris, till exempel) fortsätter du stora vägen rakt fram mot Nykvarn, under järnvägsviadukten, till nästa stora korsning där du tar till vänster och ser starten till vänster på fältet. 

Användbara länkar

Enirokarta (fältet ligger rakt under texten "Mjölnartorp" när kartan öppnas)
Sörmlandsleden


Skapad: 08 april 2008
Du har inte behörighet att skriva kommentarer.

Comments powered by CComment