Skip to main content
Fenix Skärmflygklubb – Paragliding Club – Stockholm

Ravlunda

Ravlunda ligger på den skånska ostlusten, i Hanöbukten. Det är ett långt hang för rak ostlig vind. Det är jättefint när det funkar, men har lite dåligt rykte för att orsaka många bomkörningar pga den s k "Ravlunda-effekten", ett meteorologiskt fenomen som medför att det ofta blåser mindre vid kusten än vad prognoserna säger.

Läs mer om Österlen på beskrivningen av flygstället Kåseberga-Hammar.

Det finns många fina hang längs Skånes kust: Hovs Hallar i Båstad, Mölle och Kullen i Höganäs, Glömslöv i Landskrona, och så förstås de fantastiska hangen i Österled, i Kåseberga och Ravlunda-Kivik. Här på Fenixflyg presenteras de tre mest kända. Läs mer på CPS flygguide.

Missa inte museet i Ravlunda när du är i trakten!

Hitta dit

Strax norr om Kivik finns skyltar mot kusten och Ravlunda. Ta gärna genvägar en bit in i landet, till exempel via S:t Olof, istället för kustvägen. Detta gäller särskilt veckan då det är Kiviks marknad, då 9:an genom Kivik är igenkorkad.
Följ alltså skylten mot Ravlunda. Håll höger i tveksamma fall – vägen går smal och krokig mellan häckar och hus. Snart öppnar landskapet upp sig. Håll dig på grusvägarna – kör inte på gräset. Se upp för betande tamboskap.

Användbara webblänkar

Speed-museet i Ravlunda (missa inte denna skatt!)
Position Skåne – Skånes gemensamma turistbyrå
Allt om Österlen
Skåneleden
Paddla i Skåne


Skapad: 04 april 2008
Du har inte behörighet att skriva kommentarer.

Comments powered by CComment